Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Ανοίγουν στόματα για τον συγγραφέα - "Ήταν περίεργος... δεν άνοιγε ποτέ τα παντζούρια" (Video)

Πέντε μήνες τον παρακολουθούσε η ΕΛΑΣ

3 Νοεμβρίου 2022 13:21
Βασίλης Παπαθεοδώρου: Ανοίγουν στόματα για τον συγγραφέα -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τη σοκαριστική υπόθεση, όπου ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου προφυλακίστηκε με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρησιμοποιώντας το σύστημα Child Protection System, διαπίστωσε πως ο 55χρονος συγγραφέας είχε κατεβάσει σε δύο σκληρούς δίσκους πάνω από 100 βίντεο με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, με παιδιά ηλικίας 10-12 ετών.

Μάλιστα πλέον ανοίγουν στόματα για τον πολυβραβευμένο συγγραφέα με γείτονες να μιλούν στο debater.gr και να τον χαρακτηρίζουν "περίεργο άνθρωπο", ο οποίος ζούσε μέσα στο σκοτάδι, καθώς είχε "πάντα ερμητικά κλειστά τα παντζούρια του".

Πώς έπεσε στα “χέρια” της ΕΛΑΣ ο Βασίλης Παπαθεοδώρου

Μιλώντας εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου απάντησε στο πώς η ΕΛΑΣ έπιασε τον 55χρονο συγγραφέα.

"Η σύλληψη στις 18 Οκτωβρίου και η προφυλάκιση στις 26 Οκτωβρίου, ο λόγος που δεν υπήρξε ανακοίνωση είναι γιατί συνεχίστηκε η ερευνά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσχετισμό με άλλες υποθέσεις της Δίωξης", είπε αρχικά η κυρία Δημογλίδου.

"Από την έρευνα που έκαναν τα στελέχη της Δίωξης επί πέντε μήνες, προέκυψε ότι, φαίνεται να μην σχετίζεται με άλλες υποθέσεις, η συγκεκριμένη υπόθεση", συμπλήρωσε.

Τέλος σε ερώτηση γιατί δεν δημοσιεύονται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του, ανέφερε πως "δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή για δημοσιοποίηση"

"Δεν είναι όλες οι υποθέσεις ίδιες. Είχε υλικό στην κατοχή του, δεν κατηγορείται για κακοποίηση ο ίδιος. Είχε αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και αποθήκευε το υλικό αυτό", εξήγησε.

Τι είπε στην απολογία του ο Βασίλης Παπαθαοδώρου

O Βασίλης Παπαθεοδώρου δικαιολόγησε ενώπιον των ανακριτικών αρχών το σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στον υπολογιστή του, πως το συγκέντρωνε προκειμένου να γράψει ένα νέο βιβλίο πάνω στο θέμα της παιδικής πορνογραφίας, ισχυρισμοί που δεν έγιναν πιστευτοί και έτσι αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

“Θεωρούμαι από τους κριτικούς ως ο κορυφαίος συγγραφέας στην Ελλάδα στην Εφηβική Λογοτεχνία, το 2020 και 2021 ήμουν υποψήφιος για το Διεθνές Βραβείο Παιδικής-Εφηβικής Λογοτεχνίας ALMA (Νόμπελ Λογοτεχνίας) που απονέμεται στη Σουηδία” φέρεται να υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα.

“Πάντοτε οι ιστορίες που αφηγούμαι σχετίζονται με τον πρωτογενή πυρήνα της ελληνικής κοινωνικής παθογένειας. Η θεματολογία μου προσεγγίζει τα προβλήματα κομβικής κοινωνικής σημασίας και απαξίας” ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο δικηγόρος του, Σταύρος Γεωργόπουλος, δήλωσε στο Mega ότι ο εντολέας του εκφράζει την απέχθειά του για το υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει επίσης ότι η συγγραφική του πορεία είναι κομβικής σημασίας και μεγάλης αξίας, καθώς έχει ασχοληθεί με ζητήματα όπως ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο σχολικός εκβιασμός.

Όπως λέει ο κ. Γεωργόπουλος, “ο λόγος για τον οποίο είπε ο κ. Παπαθεοδώρου ότι αυτός θέλει να έχει πρωτογενές υλικό ήταν για να μπορέσει να δει τις περιγραφές και να συγγράψω κάτι με καταγγελτικό πρόσημο“, συμπληρώνοντας πως ο συγγραφέας σκόπευε να γράψει ένα βιβλίο σχετικό με τον παιδοβιασμό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share