Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός διαρκείας από Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Επιδείνωση σε τρία στάδια - Μεγάλος κίνδυνος από...»

Νέα προειδοποίηση του μετεωρολόγου

3 Νοεμβρίου 2022 10:09
Συναγερμός διαρκείας από Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Επιδείνωση σε τρία στάδια - Μεγάλος κίνδυνος από...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επανήλθε με νέα πρόγνωση για τον καιρό του τριημέρου, τονίζοντας πως η επιδείνωση θα είναι σταδιακή και θα εγκυμονήσει κινδύνους για αρκετές περιοχές.

Ο μετεωρολόγος αναφέρθηκε στα στάδια της κακοκαιρίας αυτής, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή του σκηνικού υα είναι ραγδαία, με τον Σάκη Αρναούτογλου παράλληλα να εκφράζει την ανησυχία του για το κλίμα.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ - ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Με τον ανοιξιάτικο καιρό να επιμένει θα κυλήσουν η σημερινή αλλά και η αυριανή ημέρα, στη συνέχεια όμως το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει ραγδαία!

Αιτία γι' αυτή την μεταβολή του καιρού είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθεί νοτιοανατολικά, θα οργανωθεί και μέσω της Ιταλίας θα "χτυπήσει" και τη χώρα μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πολύ ισχυροί νοτιάδες και η υποχώρηση προς τα κανονικά για την εποχή επίπεδα του υδραργύρου.

ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής από τα βορειοδυτικά και θα εξαπλωθεί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου στο σύνολο της δυτικής χώρας. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί και το ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ της κακοκαιρίας και αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στον πρώτο χάρτη μας.

Από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα εξελιχθεί το ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ της κακοκαιρίας με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες να εξαπλώνονται στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας (εκτός των βορειοανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων), αλλά και του δυτικού και βόρειου - βορειοδυτικού Αιγαίου (δεύτερος χάρτης).

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατήσει καιρός βορείου ρεύματος προς τα ανατολικά ηπειρωτικά ο οποίος είναι σε θέση να δώσει έντονα φαινόμενα προς τις Σποράδες, την κεντρική και κυρίως την βόρεια Εύβοια αλλά και την ανατολική και νότια Θεσσαλία. Ταυτόχρονα καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα έχει απομακρυνθεί προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο θα το συνοδεύουν ισχυρές καταιγίδες στις εκεί περιοχές. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ της κακοκαιρίας και αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στον τρίτο μας χάρτη.

Από την Τρίτη πλέον θα μπορούμε να μιλάμε για μια γενικευμένη βελτίωση του καιρού με την ελπίδα αυτό το κύμα κακοκαιρίας να μην αφήσει πίσω του καταστροφές όπως συνηθίζει στατιστικά να κάνει ο Νοέμβριος.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!!!

Ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε!!!!».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share