Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Αποτροπιασμός από τις αποκαλύψεις για παιδική πορνογραφία! «Πιο φριχτό δεν γίνεται» - Τον "σταυρώνουν" οι συνάδελφοί του (Video)

Οι εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε συνεργασία μαζί του

3 Νοεμβρίου 2022 08:22
Βασίλης Παπαθεοδώρου: Αποτροπιασμός από τις αποκαλύψεις για παιδική πορνογραφία! «Πιο φριχτό δεν γίνεται» - Τον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ο 55χρονος πολυβραβευμένος συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου προφυλακίστηκε για παιδική πορνογραφία. Οι εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε συνεργασία μαζί του, ενώ για την υπόθεση τοποθετήθηκαν και συνάδελφοί του. Παράλληλα, η υπόθεση του συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου, έχει συγκλονίσει την χώρα, και θέση για το θέμα, μεταξύ άλλων, πήρε και ο γνωστός δημοσιογράφος, ξεκαθαρίζοντας τα πάντα σχετικά με το αν υπάρχει συγγένειά ανάμεσά τους.

Ο ίδιος ο συγγραφέας παιδικών και εφηβικών και νεανικών βιβλίων ισχυρίζεται, μέσω του δικηγόρου του, ότι το συγκεκριμένο υλικό το είχε προκειμένου να τον βοηθήσει στη συγγραφή του νέου του βιβλίου.

«Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία.

Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης» ανέφερεται στην ανακοίνωση.

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook έκανε τη δική του τοποθέτηση για τον προφυλακισμένο καθώς οι δυο τους γνωρίζονταν αφού για ένα διάστημα ήταν στον ίδιο εκδοτικό οίκο.

«Στην επίγεια κόλαση, υπάρχουν πολλά επίπεδα βαρβαρότητας και φρίκης – και το να βιάζονται παιδιά εφτά κι οχτώ χρονών για να απολαμβάνουν το θέαμα τα διεστραμμένα καθίκια που με τον τρόπο αυτό διασπείρουν και διαιωνίζουν το ασύλληπτο, ασυγχώρητο έγκλημα, πιθανώς να είναι ο πάτος της κόλασης.

Ένα παιδί που υφίσταται τέτοια θηριώδη κακοποίηση, είναι σαν να το σκοτώνεις. Όσοι γιατροί και να πέσουν πάνω του, όση στοργή κι αν λάβει, πώς να διαχειριστεί τέτοιο τραύμα;

Πώς να ορθοποδήσει, να εμπιστευτεί ενήλικους και συνομήλικους, πώς να ερωτευτεί, να δώσει συναινετικά το κορμί του;

Πώς να αποφύγει τη λήθη των ουσιών που είναι συχνά η μοίρα τέτοιων ρημαγμένων παιδιών;

Δεν θέλω ούτε να γράψω τ’ όνομά του, γιατί εννοείται πως τον ήξερα, στον ίδιο εκδότη ήμασταν ένα φεγγάρι. Δεν το χωράει το μυαλό μου – να γράφεις βιβλία για παιδιά, να κλείνεις το αρχείο του Word, και να ανοίγεις το αρχείο της κόλασης.

Πολλά, πολλά χρόνια φυλακή. Τίποτα άλλο», έγραψε στην ανάρτησή του.

Η γνωστή συγγραφέας Μάρω Βαμβουνάκη, σοκαρισμένη και η ίδια από τη δράση του Βασίλη Παπαθεοδώρου, έγραψε: «Το μυαλό είναι ο στόχος”, έγραφε η Κατερίνα Γώγου αλλά αυτό έμεινε πίσω πια… Το παιδί είναι ο στόχος! Αυτό ισχύει σήμερα. Πιο φριχτό δεν γίνεται…».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση, αναφέροντας: «Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας – κακουργηματικού χαρακτήρα – σε βάρος ατόμου, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκε χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους – εφαρμογές και κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπου παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση».

«Ήθελε πρωτογενές υλικό για να συγγράψει νέο βιβλίο»

Ο δικηγόρος του Βασίλη Παπαθεοδώρου δήλωσε πως ο πελάτης του ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο υλικό το είχε προκειμένου να τον βοηθήσει στη συγγραφή του νέου του βιβλίου.

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, υπόνοια ή νύξη ότι έχει εξωτερικεύσει σε οποιαδήποτε στιγμή έστω ένα βλέμμα σε ανήλικο παιδί. Ο ίδιος εξέφρασε την απέχθεια και αποστροφή του σε σχέση με το υλικό», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος στην εκπομπή Live News του Mega.

Στη συνέχεια ο συνήγορος του συγγραφέα πρόσθεσε: «Η θεματολογία του αφορούσε ζητήματα κομβικής σημασίας και ιδιαίτερης απαξίας όπως ξενοφοβία, ρατσισμό, σχολικό εκφοβισμό. Λέει ότι “ήθελα να έχω πρωτογενές υλικό για να μπορέσω να δω τις περιγραφές και να συγγράψω κάτι με καταγγελτικό πρόσημο”».

«Κρατήσαμε το θέμα στα παλαιά τα θεσμικά για να κριθεί η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες. Τι προέκυψε ξαφνικά και δημοσιοποιήθηκε το θέμα;», είπε καταλήγοντας ο δικηγόρος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share