Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Δεν έχουμε καμία συγγένεια, δε γνωρίζω κανένα τέτοιο σκουπίδι...» - «Ξέσπασμα» του δημοσιογράφου Βασίλη Παπαθεοδώρου για την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας του συγγραφέα

Πήρε θέση για την υπόθεση που συγκλονίζει ο γνωστός αθλητικός συντάκτης - Η διευκρίνιση λόγω συνωνυμίας

2 Νοεμβρίου 2022 20:44
«Δεν έχουμε καμία συγγένεια, δε γνωρίζω κανένα τέτοιο σκουπίδι...» - «Ξέσπασμα» του δημοσιογράφου Βασίλη Παπαθεοδώρου για την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας του συγγραφέα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η υπόθεση του συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου, έχει συγκλονίσει την χώρα, και θέση για το θέμα, μεταξύ άλλων, πήρε και ο γνωστός δημοσιογράφος, ξεκαθαρίζοντας τα πάντα σχετικά με το αν υπάρχει συγγένειά ανάμεσά τους.

Οι δυο τους, άλλωστε, φέρουν το ίδιο ονοματεπώνυμο, ωστόσο ο αθλητικός συντάκτης θέλησε να ξεκαθαρίσει, ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους, προχωρώντας σε «βαρείς» χαρακτηρισμούς εναντίον του συγγραφέα για το θέμα, που βρέθηκε στο φως, προφυλακισθείς για παιδική πορνογραφία.

«Δυστυχώς η κοινωνία πλέον είναι γεμάτη ανώμαλους, παρανοϊκούς, ξεφτιλισμένους τύπους που αντί να τους κρεμάσουν στην Ομόνοια για τα κακουργήματα που διαπράττουν, τους βάζουν απλά στη φυλακή. Καμία φορά λοιπόν τυχαίνει ένας τέτοιος τύπος να κουβαλά και το ίδιο ονοματεπώνυμο με σένα.

Προς αποφυγή οποιαδήποτε παρερμηνείας, μια διευκρίνιση: Δεν έχω καμία σχέση, ούτε συγγενική, ούτε καν τον γνωρίζω και ευτυχώς δεν ξέρω και κανένα τέτοιο συγκεκριμένο σκουπίδι της κοινωνίας. Πολύ κακή σύμπτωση η συγκεκριμένη συνωνυμία», έγραψε στο Facebook.

Βασίλης Παπαθεοδώρου ανάρτηση

Ποιος είναι ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία - Ανατριχίλα από βίντεο που τον δείχνει να μιλάει σε παιδιά

Σοκ προκάλεσε η είδηση της σύλληψης και προφυλάκισης του γνωστού συγγραφέα παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου για παιδική πορνογραφία.

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου έχει προφυλακιστεί από τις 18 Οκτωβρίου στις φυλακές Τρίπολης μετά την απολογία του στον ανακριτή, καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο στο σπίτι του συγγραφέα βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Ο συλληφθείς δεν έδωσε προανακριτική απολογία.

Ποιος είναι ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου

Στο βιογραφικό που έχει αναρτημένο στον ιστότοπό του αναφέρεται:

«Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε μεταλλουργός και χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έ

ξι από τα νεανικά και εφηβικά μυθιστορήματά του (Το μήνυμα, Οι Εννέα Καίσαρες, Χνότα στο τζάμι, Στη διαπασών, Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας, Ιπτάμενες σελίδες) διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους, και τέσσερα από αυτά (Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας, Μια αστεία επιδημία, Ιπτάμενες σελίδες, Η λευκή απεργία των ροζ φλαμίνγκο) έχουν μεταφραστεί στα τουρκικά από τις εκδόσεις Kelime Yayιnlarι.

Για τα βιβλία του Χνότα στο τζάμι, Στη διαπασών και Τη νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια έχει τιμηθεί τρεις φορές με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (2008, 2010, 2019). Έχει τιμηθεί επίσης δύο φορές με το Βραβείο του περιοδικού Διαβάζω (2008, 2010) και τρεις φορές με το Βραβείο του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο Αναγνώστης (2013, 2014, 2019). Υπήρξε, επίσης, άλλες πέντε φορές υποψήφιος για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας.

Το 2015 τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού Public για το βιβλίο Το ημερολόγιο ενός δειλού, ενώ το 2018 το Μα γιατί μου φταίνε όλα;! (Το βιβλίο της γκρίνιας) απέσπασε το Βραβείο Κοινού στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς. Επίσης έχει αποσπάσει άλλα οκτώ λογοτεχνικά βραβεία για διάφορα έργα του από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.

Τέσσερα από τα μυθιστορήματά του έχουν συμπεριληφθεί στους ετήσιους καταλόγους White Ravens, της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας Μονάχου, με τα διακόσια καλύτερα βιβλία παγκοσμίως. Έχει διατελέσει μέλος σε κριτικές επιτροπές των Κρατικών Βραβείων, του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο Αναγνώστης, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Έχει διδάξει ως επισκέπτης εισηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Frederick. Υποψήφιος της Ελλάδας για το Διεθνές Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας Astrid Lindgren το 2021».

Ανατριχίλα από βίντεο που τον δείχνει να μιλάει σε παιδιά

Την ίδια ώρα, ανατριχίλα προκαλεί ένα παλαιότερο βίντεο από παρουσία του γνωστού συγγραφέα σε σχολείο. «O κάθε άνθρωπος έχει την επιλογή των πράξεών του και της ζωής του…» υπογράμμιζε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι κρύβεται πίσω από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα… Τώρα όμως, το εν λόγω βίντεο προκαλεί ανατριχίλα. Εκεί, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου μιλάει σε παιδιά δημοτικού στην Κοζάνη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας-κακουργηματικού χαρακτήρα-σε βάρος ατόμου, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκε χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους – εφαρμογές και κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share