Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσπρωτία: Ένας θάνατος έφερε την ανακάλυψη 59 κιλών Κάνναβης

Ο νεκρός οδηγός μέσα στο φορτηγό έκρυβε...πράσινο θησαυρό

1 Νοεμβρίου 2022 14:45
Θεσπρωτία: Ένας θάνατος έφερε την ανακάλυψη 59 κιλών Κάνναβης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα φορτηγό είχε αναμένει την μηχανή του ενώ ήταν ακινητοποιημένο στην άκρη ενός δρόμου στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα οι Αστυνομικές αρχές που περιπολούσαν, πλησίασαν το φορτηγό διαπιστώνοντας πως ο 56χρονος Έλληνας οδηγός είναι νεκρός πάνω στο τιμόνι.

Μάθετε λεπτομέρειες για τον άνθρωπο που έφυγε από κενό στο Σύνταγμα

Στην καρότσα του φορτηγού, που μετέφερε καρότσια σούπερ μάρκετ, υπήρχαν ίχνη παραβίασης κι έτσι ειδοποιήθηκε η Δίωξη Ναρκωτικών, άνδρες της οποίας έφτασαν επί τόπου με την σκυλίτσα ανιχνευτή «Lussy», που ερεύνησε απ' άκρη σ' άκρη το εσωτερικό και ξετρύπωσε τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που ήταν κρυμμένη ανάμεσα στα εμπορεύματα.

Ευρήματα μέσα στο φορτηγό

Τι βρέθηκε μέσα στο φορτηγό

Στον χώρο βρέθηκαν τρία χάρτινα κιβώτια, τα οποία περιείχαν 54 αεροστεγείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας τύπου skunk, συνολικού βάρους 58 κιλών και 906 γραμμαρίων. Το παράνομο φορτίο κατασχέθηκε μαζί με το φορτηγό που έφερε βουλγάρικες πινακίδες, αλλά ανήκει σε εταιρεία ελληνικών συμφερόντων και είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Ισπανία, είχε περάσει με πλοίο από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα και είχε τελικό προορισμό την Αθήνα.

Ευρήματα μέσα στο φορτηγό

Πιθανό σενάριο

Από την έρευνα προέκυψε ότι, μετά τον εντοπισμό του φορτηγού, είχε προσπαθήσει να τρυπώσει σε αυτό ένας Έλληνας κάτοικος Αθηνών ο οποίος, μαζί με έναν ακόμη Έλληνα και άλλους δύο άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν επιχειρήσει να παραβιάσουν την επένδυση και να παραλάβουν τα ναρκωτικά. Ο δράστης συνελήφθη και κατασχέθηκαν το Ι.Χ. αυτοκίνητό του και 2.100 ευρώ.

Σε βάρος του και σε βάρος του ταυτοποιημένου Έλληνα σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση σε βαθμό κακουργήματος και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. Η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν οι άλλοι δυο άγνωστοι δράστες. Παράλληλα, θα γίνει νεκροτομή στην σορό του οδηγού για να εξακριβωθεί η αιτία του θανάτου του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share