Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη ενημέρωση την Τρίτη για τα νέα εμβόλια του κορωνοϊού

Τι ισχύει για τις νέες μεταλλάξεις

31 Οκτωβρίου 2022 18:25
Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη ενημέρωση την Τρίτη για τα νέα εμβόλια του κορωνοϊού
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 1 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου του κορωνοϊού από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Με την ευκαιρία, δείτε την προειδοποίηση ΕΜΑ για το νέο κύμα που αναμένεται να "χτυπήσει".

Συναγερμός Γκίκα Μαγιορκίνη & Ματίνας Παγώνη: «Νέα έξαρση κορωνοϊού από αρχές Νοεμβρίου... Δεν ξέρουμε πότε θα ξεμπερδέψουμε» (Video)

Για ένα νέο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού, το οποίο ωστόσο δεν θα δοκιμάσει ξανά τις αντοχές του ΕΣΥ, έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, ενώ η Ματίνα Παγώνη μίλησε επίσης σε τηλεοπτικό σταθμό για την πανδημία του κορωνοϊού και είπε ότι είναι άγνωστο το πότε θα τελειώσει. Παράλληλα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την πανδημία που όχι μόνο δεν τελειώνει αλλά παρουσιάζει έξαρση παγκοσμίως με πολλούς να κάνουν λόγο για 7ο κύμα.

Μαγιορκίνης: Νέο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού από αρχές Νοεμβρίου

Για ένα νέο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού, το οποίο ωστόσο δεν θα δοκιμάσει ξανά τις αντοχές του ΕΣΥ, έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως είναι σίγουρο ότι μέχρι τέλη Νοεμβρίου αναμένουμε την μεγαλύτερη έξαρση. Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο πίεσης στα νοσοκομεία, καθώς όπως είπε αυτή θα είναι ανάλογη με αυτή που είχαμε το καλοκαίρι. «Δεν θεωρώ ότι θα ξεπεράσουμε τους 150 διασωληνωμένους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

Επανέλαβε την σύσταση για εμβολιασμό με την επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου, ωστόσο παραδέχτηκε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί. Καταλήγοντας, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι δεν αναμένεται να γίνουν άλλες δόσεις εμβολίου για φέτος, μετά τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, ενώ σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να βγει σύσταση για εμβολιασμό στους κάτω των 60 ετών.

Παγώνη: Δεν ξέρουμε πότε θα ξεμπερδέψουμε

«Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό» τονίζει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Οι υποπαραλλαγές της Όμικρον είναι πάνω από 300, τι θα γίνει από δω και πέρα κανείς δεν ξέρει… Αν θα έχουμε νέα υποπαραλλαγή, ποτέ θα την έχουμε και πότε θα τελειώνουμε» εξηγεί η κυρία Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Δεν μπορείς να απαντήσεις ότι μέσα σε αυτή τη χρονιά ο ιός έφυγε ή ότι υποπαραλλαγές δεν θα υπάρχουν» διευκρίνισε.

«Μετά το Δεκέμβριο αρχίζει η γρίπη, γι’ αυτό φωνάζουμε για εμβολιασμό» σημείωσε η Ματίνα Παγώνη. Όπως εκτίμησε η γιατρός, τα νέα στελέχη δεν θα είναι χειρότερα από αυτά που έχουμε, τα μέχρι τώρα στελέχη αφορούν το ανώτερο αναπνευστικό και είναι αντιμετωπίσιμα, ενώ δυσκολεύουν τα πράγματα σε πνευμονίες και διασωληνώσεις.

Το κοκτέιλ γρίπης – κορωνοϊού θα είναι δύσκολο, είναι λίγα τα περιστατικά, αλλά ειδικά στους πάνω από 60 κι αν έχεις υποκείμενα νοσήματα, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν, προειδοποίησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Οι άνω των 60 πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε το επικαιροποιημένο εμβόλιο, αλλά πρέπει να κάνουν και οι κάτω των 60 που έχουν υποκείμενα» κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share