Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ στο Λαγονήσι: Άγρια επίθεση σκύλου σε αγοράκι την ώρα που πήγαινε σχολείο

Εφιαλτικές στιγμές για ένα μικρό παιδί και την οικογένειά του

31 Οκτωβρίου 2022 08:58
Σοκ στο Λαγονήσι: Άγρια επίθεση σκύλου σε αγοράκι την ώρα που πήγαινε σχολείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα 14χρονο αγόρι έζησε μια δραματική στιγμή καθώς πήγαινε στο σχολείο. Ένας σκύλος του επιτέθηκε, αλλά κατάφερε να προστατευτεί την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί πήγαινε στο γυμνάσιο στο Λαγονήσι όταν ένας σκύλος όρμησε από πίσω και τον έριξε κάτω. Στη συνέχεια ο σκύλος άρχισε να τον δαγκώνει στο κεφάλι, το μέτωπο, τα μάγουλα και το λαιμό.

Το παιδί άρχισε να ουρλιάζει από τον τρόμο, και έβαλε μάλιστα το χέρι του για να προστατευτεί. Ο 14χρονος έχει βαθιά τραύματα από τα δόντια του σκύλου και στο χέρι του.

Ο ιδιοκτήτης ενός βρεφονηπιακού σταθμού σε κοντινή απόσταση άκουσε τις κραυγές ενός παιδιού και με τη βοήθεια δύο άλλων ανδρών κατάφερε να ακινητοποιήσει τον σκύλο. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων. Δυστυχώς, λόγω των σοβαρών τραυμάτων του, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου επισκέφθηκε το παιδί στο νοσοκομείο και ισχυρίστηκε ότι κάποιος άφησε ανοιχτή την πόρτα και ο σκύλος βγήκε έξω από το σπίτι. Η μητέρα του 14χρονου έκανε μήνυση και έκτοτε ο ιδιοκτήτες του σκύλου αναζητείται από την αστυνομία.

Η μητέρα εξεπλάγη πολύ όταν είδε το παιδί της στο νοσοκομείο με πολύ βαθιά τραύματα από τον σκύλο φύλακα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για επιθέσεις σκύλων. Δυστυχώς, οι νόμοι που προστατεύουν τους ανθρώπους από αυτές τις επιθέσεις δεν είναι πολύ αυστηροί. Αυτό οφείλεται πιθανώς στο γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι βλέπουν τα κατοικίδιά τους ως πράγματα μιας χρήσης που μπορούν να ξεφορτωθούν όταν δεν είναι πλέον διασκεδαστικά.

Ένα πλαίσιο που να διασφαλίζει πως όταν παίρνεις υπό την προστασία σου ένα ζώο είσαι υπεύθυνος τόσο για την φροντίδα του, την εκπαίδευσή του αλλά και την προσοχή του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου.

Όπως οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τις συμπεριφορές των παιδιών τους έναντι του κοινωνικού συνόλου, έτσι πρέπει να είναι απολύτως υπεύθυνοι και οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων.

Και γι' αυτό θα έπρεπε να υπήρχε ένα πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο ώστε να προστατεύει και τους ανθρώπους που δέχονται επιθέσεις από σκυλιά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share