Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καρέ-καρέ οι δραματικές στιγμές στην τραγωδία της Ιεράπετρας - Σε κατάσταση σοκ ο σύζυγος και ο γιος (Video)

Το χρονικό της τραγωδίας

30 Οκτωβρίου 2022 19:03
Καρέ-καρέ οι δραματικές στιγμές στην τραγωδία της Ιεράπετρας - Σε κατάσταση σοκ ο σύζυγος και ο γιος (Video)
Φωτογραφίες από το σημείο / Cretapost
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανατριχιάζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο «φως» για την ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε στην Αγιά Φωτιά στην Κρήτη, όπου μία 45χρονη γυναίκα σκοτώθηκε, όταν ένας βράχος έπεσε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έμενε με την οικογένειά της.

Πυροσβέστες, ΕΜΑΚ, αστυνομικοί και εθελοντές μαζί με τον 51χρονο σύζυγο και το 10χρονο παιδί έψαχναν εναγωνίως την 45χρονη γυναίκα, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Το δωμάτιο είχε γίνει ένα ερείπιο και παντού υπήρχαν μπάζα (από σπασμένους τοίχους), βράχους και χώματα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.

Τελικά, περίπου πέντε ώρες μετά βρήκαν τη 45χρονη η οποία βρισκόταν πάνω στο κρεβάτι και είχε καλυφθεί με μπάζα. Μάλιστα, μαρτυρίες των διασωστών αναφέρουν πως η γυναίκα ήταν ξαπλωμένη σε εμβρυακή στάση ενώ ήδη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Σε κατάσταση σοκ ο σύζυγος και ο γιος - Μεταφέρονται σε άλλο ξενοδοχείο

Ο γιος και ο σύζυγος της γυναίκας δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά τους.

Τις τελευταίες ημέρες και οι τρεις τους απολάμβαναν τις διακοπές τους στην Αγιά Φωτιά ενώ χθες ήταν το τελευταίο βράδυ καθώς σήμερα θα αναχωρούσαν για την πατρίδα τους.

Αντί για αυτό όμως, ο 51χρονος μαζί με τον 10χρονο γιο του μεταφέρθηκαν σε άλλο ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής.

Ο 51χρονoς εμφανώς συντετριμμένος λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, με αίματα στην μπλούζα του, πήγε ξανά στα ερείπια, βρήκε την κατεστραμμένη τους βαλίτσα, έβαλε όσα πράγματα βρήκε και μαζί με τον γιο του έφυγαν για το σημείο όπου τους υπέδειξαν οι Αρχές.

«Ακούστηκε εκκωφαντικός ήχος»

Κάτοικοι της Αγίας Φωτιάς αδυνατούν να χωρέσουν στο μυαλό τους τη νυχτερινή τραγωδία ισχυριζόμενοι πως λίγα λεπτά πριν πέσει ο βράχος ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και έπειτα σημειώθηκε η πτώση, σύμφωνα με τη neakriti.gr.

«Αν αποκολληθεί ένας μεγάλος όγκος που βρίσκεται στο σημείο και κατρακυλήσει στην πλαγιά όπως το βράδυ του Σαββάτου τότε κινδυνεύει ολόκληρος ο οικισμός», υποστηρίζουν οι περίοικοι.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι ο εκκωφαντικός θόρυβος που ακούστηκε έμοιαζε με σεισμό και λίγα λεπτά αργότερα «έσκασε» πάνω στην οροφή του ξενοδοχείου ο βράχος που καταπλάκωσε την άτυχη γυναίκα.

Η καταστροφή από ψηλά

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες της καταστροφής από ψηλά από το σημείο που έφυγε ο βράχος και καταπλάκωσε τη 45χρονη, όπως παρουσιάζονται στο βίντεο του Νίκου Σαράντου. Ο βράχος είναι τεράστιος και άφησε πίσω του πραγματικά μπάζα και συντρίμμια.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν τα μεσάνυχτα όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονταν στο σημείο, ισοπεδώνοντάς τα δύο ακριανά.

Το ένα δωμάτιο ήταν άδειο, ωστόσο, στο δεύτερο διέμενε μία οικογένεια από τη Σλοβενία που απολάμβανε τις διακοπές της.

Και τα δύο δωμάτια μετατράπηκαν σε ερείπια καθώς ταβάνι, τοίχοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Δυστυχώς, κάτω από τα ερείπια εγκλωβίστηκε η 45χρονη αλλά και ο γιος της.

Ο σύζυγός της κατάφερε και απεγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ενώ ξεκίνησε να ψάχνει στα ερείπια την οικογένειά του.

Στο έσπευσαν 25 οχήματα με 50 πυροσβέστες, κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ, εθελοντές της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας και του Ερυθρού Σταυρού, άνθρωποι από την Πολιτική Προστασία και τον δήμο Ιεράπετρας και ξεκίνησαν μία μεγάλη προσπάθεια εντοπισμού και διάσωσης της 45χρονης γυναίκας και του 10χρονου παιδιού.

Μέσα σε λίγη ώρα εντοπίστηκε καλά στην υγεία του το παιδί και στη συνέχεια οι έρευνες στράφηκαν στην 45χρονη.

Πέντε ώρες αργότερα, οι διασώστες εντόπισαν και απεγκλώβισαν την άτυχη γυναίκα η οποία όμως είχε ήδη χάσει τη ζωή της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share