Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παλαιό Φάληρο: Διώκεται και για ενδοοικογενειακή βία ο βιαστής με το τατουάζ - Πώς τον εντόπισε η Αστυνομία

Σπουδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

30 Οκτωβρίου 2022 13:40
Παλαιό Φάληρο: Διώκεται και για ενδοοικογενειακή βία ο βιαστής με το τατουάζ - Πώς τον εντόπισε η Αστυνομία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαρκείς είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση του βιαστή με το τατουάζ στο Παλαιό Φάληρο, καθώς η Αστυνομία φαίνεται πως τον διώκει και για ενδοοικογενειακή βία, με το ένταλμα σύλληψης να βγαίνει το αργότερο την Τρίτη (1/11).

Ο «Σπάρτακ», που έμενε με την μητέρα του στην Ελλάδα, έχει καταφέρει να διαφύγει στην Αλβανία. Συγκεκριμένα, φέρεται να πέρασε από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς στις 27 Οκτωβρίου, 4 μέρες δηλαδή μετά τον βιασμό και την απόπειρα βιασμού στο Παλαιό Φάληρο. Ως εκ τούτου, το ένταλμα σύλληψης που θα εκδοθεί αναμένεται να μετατραπεί σε διεθνές.

Κατηγορούμενος και για ενδοοικογενειακή βία - Το DNA «μίλησε»

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το ένταλμα σύλληψης θα περιλαμβάνει και κατηγορία για ενδοοικογενειακή βία, καθώς η μητέρα του παραδέχθηκε ότι την χτυπούσε όταν έπινε. Η γυναίκα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε αποκαλύψει ποτέ τα περιστατικά αυτά, γιατί δεν άντεχε να καταγγείλει το ίδιο της παιδί της.

Ο 45χρονος φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με το αλκοόλ, κάτι που επιβεβαίωσε και τις αναφορές της 34χρονης γυναίκας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, καθώς περιέγραψε ότι η ανάσα του μύριζε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που έχουν αναλάβει την έρευνα είναι αισιόδοξοι για τον εντοπισμό του, καθώς είναι ήδη σε μια άτυπη συνεννόηση με τις αρμόδιες αλβανικές αρχές οι οποίες φαίνεται γνωρίζουν πού βρίσκεται ο βιαστής του Παλαιού Φαλήρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν πέρασε στην Αλβανία για να διαφύγει, μετέβη στον Αυλώνα, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν παραμένει ακόμα εκεί.

Σημειώνεται ότι έχει γίνει αίτημα από την ΕΛ.ΑΣ. στον εισαγγελέα για να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του 45χρονου και φωτογραφίες του.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι ο 45χρονος, ο οποίος δεν είναι σεσημασμένος, είναι πατέρας δύο παιδιών και η οικογένειά του ζει στην Αλβανία, καθώς έχει χωρίσει με την σύζυγό του. Στην Ελλάδα δεν εργαζόταν και τον στήριζε οικονομικά η μητέρα του.

Ο δράστης καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή γύρω από το σημείο όπου έγιναν οι δύο επιθέσεις. Στα ηλεκτρονικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έγινε ανάλυση του υλικού και απομονώθηκε το πρόσωπο του βιαστή. Έτσι οι Αρχές είχαν στη διάθεσή τους πολύ καθαρές εικόνες από το πρόσωπο και το σωματότυπό του. Οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον άνδρα με το χαρακτηριστικό τατουάζ στο χέρι “πόρτα πόρτα” στην ευρύτερη περιοχή. Μέσα από μαρτυρίες, ο κλοιός των υπόπτων στένευε και οι υποψίες στράφηκαν σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

«Κλειδί» όπως είχε γράψει το enikos.gr ήταν το DNA. Γενετικό υλικό του άνδρα εντοπίστηκε μέσα στο Ι.Χ. της 24χρονης, την οποία αποπειράθηκε να βιάσει τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής, αλλά και στα ρούχα της 34χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον «δράκο» του Παλαιού Φαλήρου λίγες ώρες μετά, σε κοντινή απόσταση. Έπειτα από έρευνες στο σπίτι του κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση και να ταυτοποιήσουν τον 45χρονο με τα δύο περιστατικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share