Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βόλος: Με υψηλό πυρετό επί 5 ημέρες το 1,5 ετών παιδάκι που πέθανε - «Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και ό,τι συνέβη είναι...» - Τι υποστηρίζουν οι γιατροί (Video)

Oι γονείς θα κληθούν να απαντήσουν γιατί καθυστέρησαν να πάνε το μωρό στο γιατρό

28 Οκτωβρίου 2022 14:28
Βόλος: Με υψηλό πυρετό επί 5 ημέρες το 1,5 ετών παιδάκι που πέθανε - «Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και ό,τι συνέβη είναι...» - Τι υποστηρίζουν οι γιατροί (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από τον θάνατο του βρέφους, το οποίο μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στο Νοσοκομείο Βόλου, διασωληνώθηκε και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Το 1,5 ετών παιδάκι, παρουσίασε εδώ και πέντε ημέρες πυρετό, με τους γονείς να το μεταφέρουν σε παιδίατρο. Το βρέφος σταμάτησε ξαφνικά να αναπνέει, με τον σφυγμό του να επανέρχεται μετά από ΚΑΡΠΑ και να μεταφέρεται στο «Αχιλλοπούλειο» όπου και διασωληνώθηκε.

Μάλιστα, πηγές της εφημερίδας «Θεσσαλία», όπως μετέδωσε σήμερα το πρωί το «OPEN», αναφέρουν ότι το 18 μηνών παιδάκι μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου, συνοδευόμενο και από την παιδίατρο που το παρακολουθούσε, η οποία είναι εκείνη που του έκανε ΚΑΡΠΑ.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή, το μωρό πέθανε. Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται και το δίδυμο αδερφάκι του, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρίνεται καλή. Οι τραγικοί γονείς των διδύμων παιδιών πληροφορήθηκαν τον θάνατο του ενός και είναι σε κατάσταση σοκ ενώ σύμφωνα με το magnesianews.gr, δέχονται τη στήριξη ψυχολόγων του Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η αστυνομία, ενώ οι γονείς θα κληθούν να απαντήσουν γιατί καθυστέρησαν να πάνε το μωρό στο γιατρό.

Δείτε το βίντεο:

Τι λένε οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου

Από την πλευρά τους, οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου, που έδωσαν «μάχη» να το κρατήσουν στη ζωή, δήλωσαν στο gegonota.news πως «το παιδί είχε πέντε ημέρες πυρετό όπως ενημερωθήκαμε. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και ό,τι συνέβη είναι αξεπέραστο. Δεν είχε σφυγμό και η κλινική του εικόνα μας έδειξε βαριά σηψαιμία».

«Οι εξετάσεις θα μας δείξουν το μικρόβιο και ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», σημείωσαν χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησαν, το μικρόβιο έκανε εντοπισμένη λοίμωξη η οποία επεκτάθηκε και προσέβαλε ζωτικά όργανα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share