Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Διακοπή ρεύματος σήμερα (27/10) σε περιοχές της Αττικής - Δείτε τις ώρες που ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ

Πού θα πέσει ο διακόπτης;

27 Οκτωβρίου 2022 08:44
Διακοπή ρεύματος σήμερα (27/10) σε περιοχές της Αττικής - Δείτε τις ώρες που ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη (27/10), σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Όπως ενημερώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι εξής:

  • Αθήνα
  • Πειραιάς
  • Γαλάτσι
  • Ηλιούπολη
  • Λαύριο
  • Μαγούλα

Δείτε τον πίνακα του ΔΕΔΔΗΕ:

διακοπη-ρευματοσ-δεδδηε-ωρεσ-αττικη-27-10

διακοπη-ρευματοσ-δεδδηε-ωρεσ-αττικη-27-10

διακοπη-ρευματοσ-δεδδηε-ωρεσ-αττικη-27-10

Πέφτει σκοτάδι από την ΔΕΗ: Αυτές είναι τελικά οι ώρες που θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα στην Ελλάδα

Από την 1η Δεκεμβρίου η Ελλάδα καλείται να θέσει σε ισχύ της αποφάσεις της Συνόδου των υπουργών Ενέργειας για την εξοικονόμηση πόρων λόγω ενεργειακής κρίσης.

Μεταξύ άλλων στις αποφάσεις περιλαμβάνεται και η υποχρεωτική μείωση κατά 5% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τις ώρες αιχμής, αλλά και μία εθελοντική μείωση κατά 10% του συνόλου της κατανάλωσης.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, υπενθυμίζεται πως στην κυβερνητική σύσκεψη για τα εθνικά μέτρα εξοικονόμησης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της ΡΑΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, συζητήθηκαν και οι ώρες αιχμής κατά τις οποίες η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει για τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ώρες στις οποίες έχουν καταλήξει είναι από τις 09:00 έως και τις 10:00 για τις πρωινές ώρες και από τις 18:00 έως και τις 22:00 για τις βραδινές ώρες.

Συνολικά, δηλαδή, η χώρα μας θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για 5 ώρες την ημέρα, εφόσον καθοριστεί επίσημα αυτό το ωράριο. Σημειώνεται πως η κάθε χώρα θα είναι ελεύθερη να επιλέξει τα κατάλληλα μέτρα με τα οποία θα επιτευχθούν οι δύο στόχοι, από τις αρχές Δεκεμβρίου φέτος, μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2023.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share