Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μελίσσια: Σύλληψη μαθητών γυμνασίου για βανδαλισμό σχολείου

Αγνοούνται πόρτες, παράθυρα, θρανία...

26 Οκτωβρίου 2022 14:57
Μελίσσια: Σύλληψη μαθητών γυμνασίου για βανδαλισμό σχολείου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αναπάντεχο γεγονός που τάραξε την εκπαιδευτική κοινότητα στα Μελίσσια δύο μέρες πριν, αφορά τον βανδαλισμό του σχολικού χώρου από 3 μαθητές γυμνασίου, 13 και 14 ετών, όπου και συνελήφθησαν την ίδια ώρα.

Μάθετε επίσης για την οικονομική ασπίδα της Ελλάδας στο φυσικό αέριο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, οι τρεις κατηγορούμενοι μαθητές έσπασαν πόρτες, παράθυρα, θρανία και καρέκλες σε αίθουσες, ενώ παράλληλα άναψαν και καπνογόνα.

Οι καθηγητές ειδοποίησαν την Αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τους τρεις ανήλικους, οι οποίοι οδηγήθηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον εισαγγελέα.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ


Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 24-10-2022 από αστυνομικούς του Άμεσης Δράσης, τρεις (3) ανήλικοι (13χρονος και δύο 14χρονοι) κατηγορούμενοι για φθορές, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 24-10-2022 σε σχολική μονάδα στα Μελίσσια και ενώ οι μαθητές κατευθύνονταν προς τις σχολικές αίθουσες για την έναρξη των μαθημάτων, ένας εκ των δύο 14χρονων άναψε καπνογόνο και το εκτόξευσε σε διάδρομο του σχολείου, προκαλώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στο σχολικό περιβάλλον.

Έπειτα, κατά τη συγκέντρωση των μαθητών από το εκπαιδευτικό προσωπικό, ο ανωτέρω 14χρονος από κοινού με τον 13χρονο, απηύθυναν υβριστικές εκφράσεις σε βάρος τους, με τον έτερο 14χρονο να ρίπτει κομμάτι γυαλιού προς το μέρος τους.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share