Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 52.966 κρούσματα και 138 θάνατοι την περασμένη εβδομάδα

Σχεδόν 53.000 κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ την περασμένη εβδομάδα (17 Οκτωβρίου – 23 Οκτωβρίου) στην Ελλάδα

25 Οκτωβρίου 2022 15:45
Κορωνοϊός: 52.966 κρούσματα και 138 θάνατοι την περασμένη εβδομάδα
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ειδικότερα, 52.966 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ την περασμένη εβδομάδα αναφοράς και 138 θάνατοι. Παρά το ότι μειώθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων, αυξήθηκαν οι θάνατοι, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχαν καταγραφεί 107 απώλειες. Με την ευκαιρία, δείτε το μήνυμα του Βασιλακόπουλου για τη νέα μετάλλαξη.

Σημειώνεται ότι, οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 22% των λοιμώξεων, με τον συνολικό αριθμό των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχεται σε 5.135.200 εκ των οποίων το 52.1% είναι γυναίκες.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς, είναι 82, εκ των οποίων το 65.9% είναι άνδρες με διάμεση ηλικία 74 έτη. Από αυτούς, το 97.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η κατανομή των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: 52.966 κρούσματα και 138 θάνατοι την περασμένη εβδομάδα

"Καμπανάκι" Νίκου Καπραβέλου: «Κοκτέιλ γρίπης & κορωνοϊού! Διπλό χτύπημα που θα μας ταλαιπωρήσει» (Video)

«Έχουμε ένα διπλό χτύπημα που θα μας ταλαιπωρήσει αυτό το διάστημα» τόνισε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, για το «κοκτέιλ» γρίπης - κορωνοϊού. Παράλληλα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την πανδημία που όχι μόνο δεν τελειώνει αλλά παρουσιάζει έξαρση παγκοσμίως με πολλούς να κάνουν λόγο για 7ο κύμα.

Όσον αφορά στον κορωνοϊό, ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε κρίσιμη την εβδομάδα που διανύουμε καθώς το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί αύξηση στις νοσηλείες και στις μολύνσεις. Όσον αφορά στη γρίπη, μιλώντας στο Mega, εξήγησε πως υπάρχουν πολλές εισαγωγές με κοινή γρίπη, οι οποίες επιβαρύνουν το σύστημα υγείας.

«Κοκτέιλ γρίπης & κορωνοϊού! Διπλό χτύπημα που θα μας ταλαιπωρήσει»

«Είναι απλή γρίπη, αλλά στις μεγάλες ηλικίες είναι και μία αιτία εισόδου στα νοσοκομεία, διότι κινδυνεύει η ζωή τους. Έχουμε ένα διπλό χτύπημα που θα μας ταλαιπωρήσει αυτό το διάστημα» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καπραβέλος.

«Πλέον είμαστε πιο μπροστά από τον κορωνοϊό. Για πρώτη φορά διαθέτουμε επικαιροποιημένα εμβόλια, που πιάνουν τις παραλλαγές αυτές που θα μας απασχολήσουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ευτυχώς, αυτή η παραλλαγή δεν μοιάζει με τις προηγούμενες. Δεν περιμένουμε τρομακτική πίεση στις ΜΕΘ» καθησυχάζει.

Εκτός από τα επικαιροποιημένα εμβόλια, όπλο κατά της διασποράς του ιού αποτελούν επίσης και οι μάσκες, επισήμανε και τόνισε πως ο κορωνοϊός δεν είναι μία απλή γρίπη. Όπως ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, στις τελευταίες εφημερίες του νοσοκομείου Παπανικολάου σημειώνονται πολλές εισαγωγές, οι οποίες γίνονται για άλλη αιτία, όμως οι ασθενείς πάσχουν από κορωνοϊό.

Τέλος, ο Νίκος Καπραβέλος χαρακτήρισε «αναποτελεσματικό και άδικο» το μέτρο αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών. «Το μέτρο αναστολής των υγειονομικών στερείται κάθε επιστημονικής βάσης, διότι το εμβόλιο προφυλάσσει από την κύρια νόσο, δεν σε προφυλάσσει όμως από τη μόλυνση και τη μετάδοση. Το να επιμένει η πολιτεία σε ένα μέτρο που είναι αναποτελεσματικό και άδικο, ενώ στερείται το σύστημα υγείας από αυτούς, έστω τους λίγους, δεν είναι σωστό» κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share