Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

"Καμπανάκι" Θοδωρή Κολυδά: «Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου...» - Σοκ με τις θερμοκρασίες σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας

«Για το επόμενο τριήμερο θα έχουμε...»

25 Οκτωβρίου 2022 08:38
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς ενημερώνει για το πόσο το καλοκαίρι αυτών των ημερών θα κρατήσει. Παράλληλα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια, με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναλύει την εξέλιξη των καιρικών φιανομένων.

Για το επόμενο τριήμερο θα έχουμε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ήδη φτάσαμε σήμερα τους 30 βαθμούς σε πολλές περιοχές στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Τρίπολη, στη Φωκίδα στη Λαμία.

Σε αρκετές περιοχές θα κρατήσει μέχρι και την Τετάρτη ο πολύ ζεστός καιρός ενώ από την Πέμπτη θα αρχίσει η ανάπτυξη νεφώσεων. Η θερμοκρασία όμως θα είναι αυξημένη και την Πέμπτη, θα φτάσει τους 26 βαθμούς αλλά θα αρχίσουν να ενισχύονται οι βοριάδες καθώς θα φτάσουν τα 5-6 μποφόρ και θα ξεκινήσουν κάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου θα πέσει η θερμοκρασία γύρω στους 3-5 βαθμούς και οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο θα σημειωθούν πιο δυνατοί άνεμοι στα ανατολικά ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπεράσουν τα 4-5 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά για την 28η Οκτωβρίου

Τα Μερομήνια μίλησαν: Ψύχος και πολλά χιόνια στην Αττική! Πολύ βαρύς χειμώνας

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο, και από το καλοκαίρι μπορεί κάποιος ειδικός να προβλέψει πόσο βαρύς θα είναι ο χειμώνας. Όπως όλα δείχνουν ο χειμώνας εκτός από δύσκολος ενεργειακά, θα είναι και πολύ δύσκολος με κρύα και μάλιστα από νωρίς.

Βαρύς χειμώνας αναμένεται φέτος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα Μερομήνια.

Σύμφωνα με τον γνωστό καιρικό αναλυτή Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την ανάλυση του, προβλέπει ότι έρχονται πολλές βροχές και αρκετά χαμηλή θερμοκρασία.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο θα έρθει η κακοκαιρία με αρκετές βροχές και καταιγίδες, και μάλιστα το τρίτο δεκαήμερο του μήνα τα φαινόμενα θα είναι ακόμα πιο έντονα.

Ακόμα πιο βροχερός θα είναι ο καιρός και τον μήνα Οκτώβρη -η καρδία του φθινοπώρου θα μπορούσαμε να πούμε- και μάλιστα στα μισά του μήνα η διαφορά στη θερμοκρασία σε σχέση με τον Βορρά και τον Νότο θα είναι τρομερά αισθητή.

Από την άλλη, ο Νοέμβριος -που παραδοσιακά είναι πιο «δύσκολος» από τον Οκτώβρη-, το 2022 φαίνεται ότι θα είναι αρκετά ηπιότερος σχετικά με τις θερμοκρασίες του. Εννοείται ότι ο Δεκέμβρης θα είναι αρκετά δύσκολος με τις χαμηλές θερμοκρασίες σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Ένα κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου είναι τα σκαμπανεβάσματα του, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα το μεγάλο ψύχος θα εμφανιστεί το τρίτο δεκαήμερο.

Μια αίσθηση άνοιξης ενδέχεται να έρθει τον Φεβρουάριο, καθώς η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει λίγο αλλά και πάλι θα «πέσουν» αρκετές βροχές.

Δείτε βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share