Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πήγε να πάθει... εγκεφαλικό: Του ήρθε ειδοποίηση από την Τροχαία για αδιανόητο πρόστιμο 60.000 ευρώ!

Η κλήση που έφαγε και το δυσθεώρητο χρέος

24 Οκτωβρίου 2022 19:58
Πήγε να πάθει... εγκεφαλικό: Του ήρθε ειδοποίηση από την Τροχαία για αδιανόητο πρόστιμο 60.000 ευρώ!
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εγκεφαλικό… κόντεψε να πάθει νεαρός από τη Λάρισα, που στην αλληλογραφία του ένα «μπιλιετάκι» από οικονομική υπηρεσία περιφερειακού Δήμου της περιοχής, βάσει του οποίου όφειλε το ποσό των 59.453,38 ευρώ, για μία τροχονομική παράβαση που είχε κάνει τον Ιούλιο του 2020!

Η κλήση που έφαγε και το δυσθεώρητο χρέος

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, ο νεαρός είχε πάρει μια κλήση τον Ιούλιο του 2020 πηγαίνοντας στη δουλειά του, όταν και του βεβαιώθηκε πρόστιμο των 100 ευρώ που μαζί με τις προσαυξήσεις έφτασε στα 119,17 ευρώ.

Πρόστιμο που δεν πληρώθηκε και στις 3 του Οκτωβρίου η οικονομική υπηρεσία τον χρέωσε «νόμιμες κρατήσεις, Χαρτόσημο κα», συνολικού ύψους 1.482, 68 ευρώ. Όπως αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο του Δήμου η πρόσθεση του αρχικού κεφαλαίου των 119, 17 ευρώ με τις νόμιμες κρατήσεις φτάνει στο… αστρονομικό ποσό των περίπου 60.000 ευρώ.

Ένα ποσό που ήταν σχεδόν αδύνατο να πληρωθεί από έναν «άνθρωπο του μεροκάματου», ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στη υπηρεσία του συγκεκριμένου Δήμου για να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί και έχει χρεωθεί στο όνομά του αυτό το υπέρογκο ποσό.

Εκεί λοιπόν του είπαν ότι πρόκειται για… λάθος του συστήματος. «Ναι ξέρουμε την περίπτωση. Δεν είστε ο μόνος. Είναι λάθος του συστήματος και έχει συμβεί σε πολλούς ακόμη» απάντησαν χαρακτηριστικά στον νεαρό από τη Λάρισα, ο οποίος είχε τρελαθεί στο μεταξύ από το άγχος του.

προστιμο-τροχαια-λαρισα-24-10
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πρόστιμο 80 ευρώ σε όλους τους κατόχους διπλώματος αν... Μεγάλη προσοχή!

Μπορεί να καθίστανται υποχρεωτικές οι αλυσίδες στα ΙΧ προκειμένου να μην υπάρξουν φαινόμενα όπως τα περσινά στην Αττική Οδό, ωστόσο, το πιο συχνό πρόστιμο που μπορεί να φάει κάποιος είναι να μην έχει στο αυτοκίνητό του φαρμακείο, τρίγωνο και πυροσβεστήρα.

Όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να εξοπλίζονται με κάποια συγκεκριμένα αξεσουάρ ασφαλείας. Με βάση όσα προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο ελάχιστος υποχρεωτικός εξοπλισμός σε κάθε όχημα, είτε αυτό είναι καινούριο είτε παλαιότερων ετών, αποτελείται από:

  • Προειδοποιητικό τρίγωνο
  • Φαρμακείο αυτοκινήτου
  • Πυροσβεστήρα

Tα τρία αυτά αξεσουάρ απαιτείται να είναι τοποθετημένα σε θέση που να εξασφαλίζει, σε περίπτωση ανάγκης, την ευχέρεια χρησιμοποίησης τους.

Βάσει της νομοθεσίας προβλέπεται η ετήσια συντήρηση του πυροσβεστήρα από αναγνωρισμένη εταιρεία συντήρησης πυροσβεστικών μέσων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πυροσβεστήρας στο αυτοκίνητο το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στα 80 ευρώ.

Παράλληλα, στο νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Ανάπτυξης στη Βουλή σχετικά με την ηλεκτρονική διαδικασία, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), ενσωματώνει τις προβλέψεις Προεδρικού Διατάγματος για τις αλλαγές στην έκδοση αδειών οδήγησης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share