Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Γρηγόρης Λέων: «Καλό είναι να καταλάβουμε ότι...» - Η αιχμηρή ανάρτηση "φωτογραφίζοντας" τον Αλέξη Κούγια (photo)

«Κοντόφθαλμες ιδιοτελείς επιδιώξεις...»

22 Οκτωβρίου 2022 12:53
Γρηγόρης Λέων: «Καλό είναι να καταλάβουμε ότι...» - Η αιχμηρή ανάρτηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση έκανε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων "φωτογραφίζοντας" τον Αλέξη Κούγια, μετά τη νέα λεκτική "επίθεση" που του έκανε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

"Καλό είναι να καταλάβουμε ότι ούτε πολιτικές καριέρες ούτε καριέρες σε ΠΑΕ κτίζονται στα δικαστήρια. Στα δικαστήρια κτίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος δικαίου και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας και όχι κάποιες κοντόφθαλμες ιδιοτελείς επιδιώξεις" ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξη που έδωσε στον Σκάι Πάτρας 89,4 και στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή τα ‘βαλε με τον Γρηγόρη Λέων και τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα, ενώ χαρακτήρισε «σενάριο» την δικογραφία που συνέταξε η Αστυνομία στην Αθήνα. Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας «παίρνω μία δικογραφία, την διαβάζω και βλέπω, και κρίνω τα στοιχεία. Εχω βάλει ανθρώπους να ομολογήσουν αν κρίνω ότι όντως είναι ένοχοι»!

"Καρφιά" Λέων σε Κούγια: «Στην επαγγελματική μου πορεία δεν συγκρούομαι με...» (photo)

Κόντρα έχει ξεσπάσεια ανάμεσα στον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων και τον Αλέξη Κούγια από την ημέρα που ο δεύτερος ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο νέος γύρος στην μεταξύ τους «διένεξη» προέκυψε χθες το πρωί μετά την τηλεοπτική εμφάνιση του Προέδρου της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας στην πρωινή εκπομπή του ANT1.

Ο κ. Λέων απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας, είπε πως σε τέτοιου είδους εγκλήματα, οι ιατροδικαστές είναι εκείνοι που δίνουν τις λύσεις και τις απαντήσεις. Ο Γρηγόρης Λέων επανέλαβε πως «είναι επιστημονικά άρτιο το πόρισμα των ιατροδικαστών», σημειώνοντας πως στην εν λόγω υπόθεση υπήρξε μια διαδικασία ουσιαστικά με κοινά πορίσματα.

«Έχουμε ένα αρχικό πόρισμα που εμπλουτίζεται και οι αρχικοί ιατροδικαστές έχουν μια μικρή μετακίνηση και συγκλίνουν με την άποψη της επανεκτίμησης. Δεν έχουμε άλλα στοιχεία, τα στοιχεία παραμένουν ίδια.

Οι πρώτοι ιατροδικαστές τα εξέτασαν με τα δεδομένα που είχαν εκείνη την στιγμή, στην πορεία έχουμε διαφορετικά στοιχεία», είπε ο κ. Λέων, τονίζοντας ωστόσο πως η κατάληξη της διερεύνησης των περιστατικών είναι κοινή και επομένως δεν προκύπτει κάποιο «επιστημονικό κενό», που θα μπορούσε ίσως να αξιοποιηθεί από κάποιους» τόνισε.

Ο Αλέξης Κούγιας λίγη ώρα αργότερα απάντησε με ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο μεταξύ άλλων, για έναν «ιδιώτη ιατροδικαστή που δεν έχει προβεί ποτέ σε επίσημη ιατροδικαστική υπηρεσία».

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Γρηγόρης Λέων επανήλθε για να απαντήσει χωρίς να θέλει να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση γράφοντας σε ανάρτησή του στο twitter: «Στην επαγγελματική μου πορεία δεν συγκρούομαι με ανθρώπους. Εκφράζω την επιστημονική μου άποψη με σταθερότητα και θάρρος ανεπηρέαστος από προσωπικά ή άλλα χαρακτηριστικά που κατέχουν οι εμπλεκόμενοι σε κάθε υπόθεση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share