Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

«Έκοψαν» το επίδομα αναπηρίας σε έφηβο χωρίς χέρι - Η απάντηση του ΕΦΚΑ

Έως το 2014 λόγω αναπηρίας κατά 67% το παιδί έπαιρνε επίδομα

21 Οκτωβρίου 2022 15:36
«Έκοψαν» το επίδομα αναπηρίας σε έφηβο χωρίς χέρι - Η απάντηση του ΕΦΚΑ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H«τρέλα» της γραφειοκρατίας και των άστοχων κρατικών αποφάσεων φαίνεται πως δεν έχουν σταματήσει να υπάρχουν στη χώρα μας, καθώς ακροατής του Realfm πήρε τηλέφωνο για να καταγγείλει πως ο εγγονός του δεν λαμβάνει επίδομα από το κράτος, αν και δεν έχει το χέρι του.

Δείτε επίσης: «Σκάει» επίδομα έως 840 ευρώ: Ποιοι και πότε θα το πάρουν

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Λευτέρης Βλάχος στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, «η οικογένεια του εγγονού μου κίνησε μια διαδικασία για ένα τεχνητό μέλος, το οποίο κόστιζε 13.000 ευρώ.Τρέχαμε στα υπουργεία και η γραφειοκρατία ήταν μεγάλη. Μας είπαν τελικά "πάρτε το μέλος όσο κοστίζει και θα καλύψουμε το κόστος μετά"».

Για να συνεχίσει λέγοντας: «έως το 2014 λόγω αναπηρίας κατά 67% το παιδί έπαιρνε επίδομα. Τότε επειδή άλλαξαν οι πίνακες και προβλεπόταν ότι για να έχει κάποιος αναπηρία σε ποσοστό 67% θα έπρεπε να τού λείπει το χέρι από τον αγκώνα και πάνω «κόπηκε» το επίδομα.

Πήγαμε με την κόρη μου στα ΚΕΠΑ στην Πειραιώς και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και δεν βγάλαμε άκρη πουθενά».Σήμερα το παιδί είναι κοντά στα 15 έτη και πρόσφατα είπε στον παππού του «έτσι γεννήθηκα» και επειδή παίζει μπάσκετ, του είπε «αν είχα το χέρι μου θα έπαιζα πολύ καλό μπάσκετ».

χρηματα-επιδομα-εφκα-αναπηριασ-21-10

Τσάπαλος: Είναι παράλογο να μην υπάρχει στη λίστα η πρόβλεψη της συγκεκριμένης αναπηρίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στην εκπομπή τόνισε ότι «υπάρχει μια συγκεκριμένη λίστα παθήσεων που καταρτίζουν γιατροί ώστε μόλις οι πολίτες περνούν από επιτροπές ΚΕΠΑ να βγαίνει το ποσοστό αναπηρίας και να παίρνουν συντάξεις και διάφορες παροχές ή επιδόματα. Προφανώς από όσα μας είπε ο κ. Βλάχος καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει στη λίστα το να μην έχει το χέρι του κάποιος από τον αγκώνα και κάτω.

Φυσικά και είναι παράλογο να μην υπάρχει. Όμως, δεν είναι δουλειά του ΕΦΚΑ και των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας. Είναι δουλειά γιατρών. Θα είμαι ο πρώτος όμως, που θα μιλήσει με το υπουργείο και θα εισηγηθώ ώστε να ενταχθεί και αυτή η πρόβλεψη αναπηρίας στη λίστα ώστε να μπορέσει ο συμπολίτης μας να πάρει το επίδομα αναπηρίας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share