Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Κρήτη: Καίγεται δασική έκταση για έκτη φορά

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι φυσικά τα αίτια»

21 Οκτωβρίου 2022 13:44
Φωτιά στην Κρήτη: Καίγεται δασική έκταση για έκτη φορά
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις φλόγες τυλίχτηκε, για έκτη φορά, το δάσος της Κέρης του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Άμεσα στο σημείο έφτασαν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, που κατάφεραν, όπως είπε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς, να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που κατέκαψε ένα περίπου στρέμμα χορτολιβαδικής και ένα στρέμμα δασικής έκτασης.

Δείτε επίσης: Φωτιά σε κτίριο στον Πειραιά

Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Περιβάλλοντος του δήμου Μαλεβιζίου Γρηγόρης Περισυνάκης, ανέφερε ότι, προκειμένου να προστατεύσουν το δάσος που αποτελεί «πνεύμονα οξυγόνου», θα συνεχίσουν σε συνεργασία με την Πυροσβεστική τις περιπολίες, ενώ τις επόμενες ημέρες όπως τόνισε «θα συζητήσουμε νέα μέτρα, για να δούμε πώς θα καταφέρουμε να ασφαλίσουμε την περιοχή».

Φωτιά στην Κρήτη: Καίγεται δασική έκταση για έκτη φορά
EUROKINISSI

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι φυσικά τα αίτια» είπε στο Cretalive, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας.

Φωτιά στην Κρήτη - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (photo)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή Σμάρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο στη Κρήτη, για την κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε σε αγροτική και χορτολιβαδική έκταση. Επίσης, φωτιά είχε ξεσπάσει στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας.

Το έργο των πυροσβεστών κάνουν δυσκολότερο, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις που προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες, μακριά από την κατοικημένη ζώνη του χωριού.

Στο σημείο 45 πυροσβέστες

Συγκεκριμένα έχουν σπεύσει 13 οχήματα με 45 πυροσβέστες που επιχειρούν να οριοθετήσουν την φωτιά. Παράλληλα, για να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο και να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share