Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ανατροπή στον καιρό από τον Τάσο Αρνιακό: «Κανένα καλοκαιράκι στις επόμενες 48 ώρες, θα έρθει...»

Τι θα ισχύσει μέχρι την άνοδο της θερμοκρασίας;

21 Οκτωβρίου 2022 10:17
Ανατροπή στον καιρό από τον Τάσο Αρνιακό: «Κανένα καλοκαιράκι στις επόμενες 48 ώρες, θα έρθει...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανατροπή φέρνει στον καιρό ο Τάσος Αρνιακός, ο οποίος αναφέρει πως η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει τις επόμενες ώρες και αυτό θα διαρκέσει και μες στο Σαββατοκύριακο.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στον ΑΝΤ1 για την ψυχρή κατεβασιά, που θα ανεβάσει την ισχύ των ανέμων στα 8 μποφόρ στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να είναι χαμηλότερος κατά 3-4 βαθμούς, φτάνοντας έως και 25 βαθμούς.

Τίποτα σπουδαίο δεν πρόκειται, όμως, να σημειωθεί σήμερα (21/10) από φαινόμενα, με τις βροχές να υπάρχουν μονάχα στον Θερμαϊκό. Το Σαββατοκύριακο, δε, σε όλη την χώρα θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια και ήδη οι άνεμοι θα αρχίσουν να πέφτουν σε ισχύ.

Παράλληλα, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σιγά σιγά και από βδομάδα θα φτάσει έως και τους 28 βαθμούς, με λιακάδα και εξαιρετικό καιρό, ειδικά στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου (26/10), όπου θα περάσουμε ένα μικρό καλοκαιράκι, πριν μπούμε στον Νοέμβριο, με τον Σάκη Αρναούτογλου να τονίζει επίσης πως θα έχουμε καλές συνθήκες.

Καιρός σήμερα 21/10: Το... φθινοπωρινό κρύο έρχεται για να μείνει - Προειδοποίηση για Σαββατοκύριακο και 28η Οκτωβρίου από Αρναούτογλου, Καλλιάνο, Αρνιακό και Σούζη

Καιρός σήμερα: Οι μέρες αυτές μπορεί να μας έχουν επιφυλάξει αρκετά καλό καιρό, ωστόσο η θερμοκρασία θα πέσει και το κρύο θα γίνει πιο αισθητό από σήμερα (21/10).

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, στην κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι, θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα βόρεια στους 19 με 21 βαθμούς και στα νότια στους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κατά τόπους, μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις και στα βόρεια μικρής διάρκειας βροχές. Από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται σχεδόν αίθριος και μόνο στην κεντρική Μακεδονία θα υπάρχουν μέχρι το μεσημέρι αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 και στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις, με λίγες ασθενείς βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στη νότια Κρήτη μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 έως 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Τι θα δούμε το Σαββατοκύριακο και την 28η Οκτωβρίου για τον Αρναούτογλου

Τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό του Σαββατοκύριακου, αλλά και για την εξέλιξη των επόμενων ημερών ενόψει και του 3ημέρου της 28ης Οκτωβρίου έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο (22/10) όλη η χώρα θα έχει ηλιοφάνεια, ενώ την Κυριακή (23/10) το θερμόμετρο θα δείξει τοπικά ακόμη και 28 βαθμούς (στις περιοχές μακριά από τη θάλασσα και στα πεδινά).

Ο καλός καιρός θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν φαίνεται να έχουμε βροχές μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου.

Όσο για τον καιρό του 3ημέρου της 28ης Οκτωβρίου, κάποια ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία, σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Παρόμοιο μοτίβο βλέπει ο Καλλιάνος

Την Παρασκευή ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο με τις προηγούμενες μέρες όσον αφορά τα φαινόμενα, με τις βροχές αρκετά περιορισμένες. Η μόνη αλλαγή θα είναι στα επίπεδα της θερμοκρασίας, καθώς φαίνεται ότι θα παρουσιάσει μικρή πτώση, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο Ιόνιο, τη δυτική Ελλάδα και το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία στους 12 – 22 βαθμούς και τους ανέμους στα 4 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει η συννεφιά. Η θερμοκρασία από 10 – 20 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 5 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο.

Ο Αρνιακός μας... προκαλεί

Καλοκαιράκι ξανά, έστω μικρής διάρκειας, μας φέρνει η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο δελτίο καιρού του ΑΝΤ1!

Ο μετεωρολόγος του τηλεοπτικού σταθμού του Αμαρουσίου τόνισε πως θα έχουμε ένα μίνι καλοκαίρι για τις τελευταίες μέρες του μήνα!

Μάλιστα ο Τάσος Αρνιακός αποκάλυψε πως η θερμοκρασία θα ξεπεράσει και τους 25 βαθμούς, κάτι που για την περίοδο που διανύουμε είναι υπερβολικό! Όποιος λοιπόν είναι τολμηρός μπορεί να ξεκινήσει ξανά τα μπάνια του στην θάλασσα, για λίγες μέρες ακόμα!

Πάμε να δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Η ανατροπή από τη Σούζη

Μπορεί το καλοκαίρι να επιστρέφει για λίγες μέρες στην Ελλάδα, όμως σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη θα υπάρχει κάτι που θα μας προβληματίσει με τον καιρό!

Συγκεκριμένα η μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ τόνισε πως οι άνεμοι που θα πνέουν, κυρίως στο Αιγαίο, θα είναι ισχυροί ενώ το βράδυ της Πέμπτης θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ!

Κατά τα άλλα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ τις επόμενες ώρες ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει μέχρι και τους 27 βαθμούς Κελσίου!

Πάμε να δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Σούζη στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share