Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι

Αναλυτικά η ενημέρωση από την οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη

20 Οκτωβρίου 2022 17:14
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ζητά η εισαγγελική πρόταση να παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Βαλυράκη.

Όπως ενημέρωσαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά κρίση αρμόδιου άμεσα για την υπόθεση εισαγγελικού λειτουργού, που χαρακτηρίζει ως «σοβαρές και επαρκείς τις ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος από τους δράστες».

Ακόμη, προστίθεται ότι για την υπόθεση «προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με δράστες τους κατηγορούμενους».

Αναλυτικά η ενημέρωση από την οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη:

Με την από 17.10.2022 πρότασή της με αριθμό πρωτοκόλλου 257/2022 η αρμόδια εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας προτείνει την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη στις 24.1.2021 στην Ερέτρια.

Η εισαγγελική πρόταση ζητά να παραπεμφθούν οι δράστες ως κατηγορούμενοι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά κρίση αρμόδιου άμεσα για την υπόθεση εισαγγελικού λειτουργού που χαρακτηρίζει ως σοβαρές και επαρκείς τις ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος από τους δράστες. Μόνη αντίθετη άποψη έχει εκφρασθεί από τον ελεγχόμενο ήδη ποινικά και πειθαρχικά εισαγγελέα που αρχικά είχε θέσει στο αρχείο την υπόθεση.

Άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι από σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με δράστες τους κατηγορούμενους. Και αναδεικνύονται σοβαρά ερωτηματικά για την ορθότητα της αντικατάστασης της προσωρινής τους κράτησης τους παρά τη σοβαρότητα των στοιχείων και του αδικήματος μόλις έναν μήνα μετά την επιβολή της και το μήνυμα που αποπνέει.

Με πλούσιο και εμπεριστατωμένο σκεπτικό η εισαγγελέας κ. Γνεσούλη αξιολογεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, αναδεικνύει τις συνθήκες τέλεσης του αδικήματος και την αξιοπιστία των κρίσιμων αυτοπτών μαρτύρων κατηγορίας και τα ευρήματα των ιατροδικαστικών και τεχνικών εκθέσεων ενώ με πληρότητα αποδομεί και διαψεύδει όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που υποβλήθηκαν.

Μετά από αυτό αναμένουμε την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και τον γρήγορο προσδιορισμό της δίκης.

Αθήνα, 20/10/2022

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI

Οι συνήγοροι παράστασης υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας Βαλυράκη (με αλφαβητική σειρά):

Κωνσταντοπούλου Ζωή

Κωνσταντόπουλος Νίκος

Λεμπέσης Βασίλης

Παπαδάκης Κώστας

Φωτάκης Μανώλης

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share