Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μεγάλη ένταση στο κέντρο της Αθήνας: Επεισόδια και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια (video)

Συγκρούσεις διαδηλωτών με τα ΜΑΤ

20 Οκτωβρίου 2022 14:03
Μεγάλη ένταση στο κέντρο της Αθήνας: Επεισόδια και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επεισόδια με χημικά σημειώθηκαν πριν λίγο (μεσημέρι 20/10) στα Προπύλαια, κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας φοιτητών.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιούσαν φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτυρόμενοι για την πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα στη νομική σχολή στο ΑΠΘ, προκλήθηκε ένταση με συμπλοκές μεταξύ των φοιτητών και των αστυνομικών δυνάμεων που είναι στο σημείο, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών.

ΑΠΘ: Υπό κατάληψη το Πανεπιστήμιο μετά την πτώση του 19χρονου από τον τρίτο

Υπό κατάληψη όρισαν την Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης φοιτητές διαφόρων πολιτικών συλλόγων σήμερα το πρωί με αφορμή το περιστατικό της πτώσης του 19χρονου από τον τρίτο όροφο του κτηρίου.

Μάθετε επίσης τους έξυπνους τρόπους να γλυτώσετε τα κοινόχρηστα θέρμανσης του σπιτιού σας

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής, είναι υπεράριθμοι μέσα στις αίθουσες με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κάτσουν στα περβάζια των παραθύρων, ακόμα και στο πάτωμα, για να καταφέρουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Όπως λένε, πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα για το οποίο ζητούν να υπάρξει άμεση λύση, ούτως ώστε να μην κινδυνεύουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους. Σημειώνεται ότι η κοσμητεία της Σχολής ανακοίνωσε πως τα μαθήματα σήμερα θα γίνουν διαδικτυακά.

Δεκάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ)του ΑΠΘ, όπου πραγματοποιείται εκδήλωση με την παρουσία ακαδημαϊκών. Κάποια άτομα μπήκαν μέσα στην αίθουσα, φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας και πέταξαν τρικάκια. Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στον εξωτερικό χώρο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share