Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης: Αντίστροφη μέτρηση για νέες συλλήψεις - Κοντά στην ταυτοποίηση του «Μιχάλη» οι Αρχές (video)

«Θα έχουμε διαδοχικές συλλήψεις, φαίνεται ότι θα πηγαίνει μία μία σύλληψη κάθε μερικές ώρες»

16 Οκτωβρίου 2022 11:18
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης: Αντίστροφη μέτρηση για νέες συλλήψεις -  Κοντά στην ταυτοποίηση του «Μιχάλη» οι Αρχές (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» μέσα από έρευνα και ρεπορτάζ αποκάλυψε: «Το τελευταίο χρόνο στην χώρα μας καταγράφηκαν 390 ανήλικα θύματα κακοποίησης. Μόνο σε ένα χρόνο η αρμόδια Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στην Ασφάλεια Αττικής ερευνά περίπου 50 – 70 υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων, 15 πείπου υποθέσεις βιασμών».

«Θα έχουμε διαδοχικές συλλήψεις, φαίνεται ότι θα πηγαίνει μία μία σύλληψη κάθε μερικές ώρες. Η 12χρονη έχει περιγράψει ότι έχει κακοποιηθεί από δέκα με έντεκα άτομα στην δικογραφία. Αντίθετα με την φημολογία των τελευταίων ημερών δεν είναι επώνυμοι, είναι άτομα της «διπλανής πόρτας», σχολίασε ο αστυνομικός συντάκτης.

Ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος – ποινικολόγος σχολίασε σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης: «Το πρόβλημα τους είναι η κατηγορία του βιασμού και δυστυχώς – άθελα μας όπως περιγράφεται από το ρεπορτάζ, γιατί δεν την ξέρω την δικογραφία- απομακρυνόμαστε από την πράξη του βιασμού, που είναι και η μοναδική που τιμωρείται με ισόβια και φρονώ ότι θα καταλήξουμε στην βασική κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο. Ο νόμος λέει όταν παραπλανάται ένα παιδί δεν έχουμε την πράξη του βιασμού, αλλά την πράκη αποπλάνησης ανηλίκου».

Ο Δημήτρης Σούρας ψυχίατρος σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης υποστήριξε: «Το παιδάκι όταν έγιναν αυτά ήταν 11χρόνων, άρα λοιπόν υπάρχει κανονικός βιασμός και η λύση είναι ισόβια».

Στην περίπτωση κάποιων από τους κατηγορούμενος να επικαλαστεί ψυχική ασθένεια ο κ. Σούρας είπε «στον κάδρο των πονηρών μπαίνει η ψυχική ασθένεια, γιατί με αυτήν πέφτουν ”στα μαλακά”».

Στον Εισαγγελέα μεταφέρεται περίπου στις 10 με 10 και μισή ο τέταρτος παιδεραστής της υπόθεσης βιασμού της 12χρονης, ο οποίος είναι 33 ετών, ελληνικής καταγωγής, δεν έχει παιδιά, είναι ανύπαντρος και ισχυρίζεται ότι δεν κατάλαβε ότι ήταν 12χρόνων.

Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης – Κοντά στην ταυτοποίηση του «Μιχάλη» οι Αρχές

Στην πέμπτη σύλληψη προχώρησαν οι Αρχές για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα την 12χρονη στον Κολωνό. Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη 36χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων και τη βίασε έναντι αμοιβής. Ο 36χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Οι συλλήψεις όμως φαίνεται πως δεν θα σταματήσουν και σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται δεδομένο ότι θα εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι 12χρονη έχει κατονομάσει στις καταθέσεις της τουλάχιστον τέσσερα άτομα που την βίασαν. Μάλιστα, φέρεται να έχει δώσει ονόματα, επαγγελματικές ιδιότητες, χρώματα, ακόμη και μάρκες αυτοκινήτων. Οι Αρχές έχουν δείξει στην ανήλικη φωτογραφίες και θα συνεχίσουν να δείχνουν κάθε φορά που θα έχουν κάποιο νέο στοιχείο.

Σημειώνεται ότι η 12χρονη εκτός από τον 33χρονο που συνελήφθη την Παρασκευή, φέρεται να έχει αναγνωρίσει ως βιαστές της έναν 40χρονο από την Παλλήνη που τον γνώρισε στο Instagram, έναν 30χρονο από το Ίλιον που τον γνώρισε στο Viber και είχε παιδί στην ηλικία της, αλλά και έναν άνδρα, πατέρα δύο παιδιών, που οδηγούσε ένα λευκό αυτοκίνητο και την έχει κακοποιήσει σεξουαλικά 3 φορές. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που ήρθαν σε επαφή με την 12χρονη μέσω διαδικτύου.

Οι Αρχές βρίσκονται κοντά και στην ταυτοποίηση του «Μιχάλη», του άνδρα που φέρεται να συνόδευε την 12χρονη στα «ραντεβού» της φρίκης που της κανόνιζε ο 53χρονος.

Σύμφωνα με το STAR, στην κατάθεσή της στην παιδοψυχολόγο η 12χρονη μιλούσε για πολλή ώρα για κάποιον «Μιχάλη», ο οποίος είναι κάτω των 30 ετών (περίπου 25 ετών) και είναι κάτοικος Γλυφάδας. Ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να έκλεινε τα ραντεβού βιασμού της 12χρονης μέσω του instagram. Η πρώτη επαφή με το παιδί φέρεται να έγινε τον Απρίλιο, περίπου την ίδια περίοδο που ξεκίνησε και ο εφιάλτης με τον Ηλία Μίχο.

Ο «Μιχάλης» φέρεται να της έστειλε την πρώτη φορά ένα μήνυμα «τι κάνεις» στο messenger και η μικρή του απάντησε μετά από παρότρυνση του Μίχου. Στη συνέχεια συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία τους στο instagram. Από το σημείο αυτό και μετά, τις συνομιλίες της μικρής ανέλαβε ο Ηλίας Μίχος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, o «Μιχάλης» νόμιζε πως μιλούσε με μια 16χρονη κοπέλα, όμως στην πραγματικότητα επικοινωνούσε με τον Μίχο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο «Μιχάλης» έστελνε μηνύματα στο προφίλ της 12χρονης στο instagram, που διαχειριζόταν ο Μίχος, ότι θέλει να συναντήσει κάποιους φίλους του και στη συνέχεια κλείνονταν τα «ραντεβού», πάντα στα Σεπόλια και μέσα σε αυτοκίνητα με «αντίτιμο» 50 ευρώ.

Η 12χρονη συμπλήρωσε στην κατάθεσή της πως ποτέ δεν γνώρισε τον «Μιχάλη» από κοντά και πως όλα τα χρήματα τα έπαιρνε ο Μίχος. Επίσης, πως Μίχος και «Μιχάλης» δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Οι Αρχές εξετάζουν, ωστόσο και το σενάριο ο «Μιχάλης» να μην είναι υπαρκτό πρόσωπο, αλλά να είναι κάποιο ψεύτικο προφίλ που δημιούργησε ο Ηλίας Μίχος.

Τα στοιχεία που «έκαψαν» τον 33χρονο

Το ένταλμα σύλληψης για τον 33χρονο Α.Λ. που κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης έναντι αμοιβής στον Κολωνό εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής από την ανακρίτρια και οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του και του πέρασαν χειροπέδες. Πρόκειται για κάτοικο δυτικών προαστίων, ανύπαντρο και χωρίς παιδιά, ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος σε εταιρεία με είδη ζαχαροπλαστικής, και δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές μέχρι σήμερα.

Οι αξιωματικοί του Ανηλίκων έφτασαν στα ίχνη του και κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν, καθώς από την έρευνά τους προέκυψε ότι συνομιλούσε με την 12χρονη μέσω Viber και μέσω της εφαρμογής Blind chat και συναντήθηκε μαζί της στο μετρό των Σεπολίων. Στη συνέχεια, η 12χρονη τον αναγνώρισε σε φωτογραφία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κίνηση και σε τραπεζικό λογαριασμό. Σύμφωνα με το MEGA, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, έβαλε χρήματα σε λογαριασμό που του υποδείχθηκε από την 12χρονη. Σημειώνεται βέβαια ότι τον λογαριασμό του Viber τον διαχειριζόταν ο 53χρονος Ηλίας Μίχος. Ήταν ο τραπεζικός λογαριασμός της μητέρας της 12χρονης, όμως εκείνη υποστηρίζει ότι η κόρη της είχε πάρει με προτροπή του 53χρονου την τραπεζική της κάρτα και το ΙΒΑΝ της, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τις παράνομες συναλλαγές του 53χρονου. Επίσης, η μητέρα του κοριτσιού φέρεται να είπε ότι τον ίδιο λογαριασμό χρησιμοποιούσαν και άλλα μέλη της οικογένειας.

Ο 33χρονος υποστηρίζει ότι έπαυσε το έμβασμα στην πορεία γιατί όποιος βρισκόταν πίσω από τον λογαριασμό του Viber με τον οποίο συνομιλούσε, ήταν πολύ πιεστικός και αυτό τον εκνεύρισε. Ωστόσο το ηλεκτρονικό ίχνος έχει μείνει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share