Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνταρακτική στιγμή με τον πατέρα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στην κηδεία: «Αντίο αετέ μου - Σου 'κοψαν τα φτερά!» (video)

Παρόντες Αλέξης Τσίπρας, Μιχάλης Μουρούτσος, Τασούλα Κελεσίδου και πλήθος κόσμου

15 Οκτωβρίου 2022 17:43
Συνταρακτική στιγμή με τον πατέρα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στην κηδεία: «Αντίο αετέ μου - Σου 'κοψαν τα φτερά!» (video)
Φωτογραφίες: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM & ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τελευταίο «αντίο» στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη είπαν συγγενείς και φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου στην εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Χθες, το πρωί πάγωσαν όλοι στην είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη, ο οποίος με γενναιότητα και σμεμνότητα πάλεψε για δύο χρόνια με μία σπάνια μορφή καρκίνου αλλά τελικά δεν κατάφερε.

Υπό τους ήχους της μπάντας της Πυροσβεστικής, συγγενείς, φίλοι, συναθλητές και συνεργάτες τον αποχαιρέτησαν τον μαχητή της ζωής, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία αποχαιρετά τον άνθρωπό της και πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους. Ο πατέρας του με κλάματα στα μάτια φώναξε «παλικάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό αγόρι μου».

Μπαίνοντας στην εκκλησία η αδελφή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη κατέρρευσε φωνάζοντας «αδελφέ μου, αχ αδελφέ μου», μη μπορώντας να αντέξει το τελευταίο «αντίο».

Πρόκειται για ένα πραγματικό παράδειγμα, που όχι μόνο δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή να παλεύει με την σπάνια αυτή ασθένεια, αλλά ακόμη και στον πιο δύσκολο αγώνα της ζωή του, συγκλόνισε με τη στάση του και με το μήνυμα που άφησε πίσω του.

Οι δικοί του άνθρωποι -μεταξύ αυτών ο Αλέξης Τσίπρας και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία- έδωσαν το παρών στην κηδεία για να αποχαιρετίσουν τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Μεταξύ άλλων, στεφάνια έχουν στείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, o αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η ομάδα του ΆΡΗ, του ΠΑΟΚ, ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κ.α.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share