Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βιβλική καταστροφή στην Κρήτη: Ένας νεκρός κι αγνοούμενοι στο Ηράκλειο – Μήνυμα του 112 και στο Λασίθι

Διασώθηκε μία γυναίκα στη Λυγαριά που είχε εγκλωβιστεί στο όχημά της

15 Οκτωβρίου 2022 16:09
Βιβλική καταστροφή στην Κρήτη: Ένας νεκρός κι αγνοούμενοι στο Ηράκλειο – Μήνυμα του 112 και στο Λασίθι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας που χτύπησε το Ηράκλειο. Μάλιστα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Λασιθίου, προκειμένου να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατευθύνονται πρας τα εκεί.

«Ενεργοποίηση 112: Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Π.Ε. Λασιθίου!!! Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις – Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το σχετικό μήνυμα.

Ένας νεκρός στην Αγία Πελαγία

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στο Ηράκλειο, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όπου ο 50χρονος εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Παράλληλα, στην παραλιακή περιοχή της Λυγαριάς, δυτικά του Ηρακλείου, οι αρχές προχώρησαν στη διάσωση μιας γυναίκας, που βρισκοταν σε κίνδυνο μέσα στο ΙΧ της και είναι καλά στην υγεία της. Στην ίδια περιοχή, υπάρχουν άλλα 9 οχήματα που έχουν παρασυρθεί, με τις διασωστικές δυνάμεις να εξετάζουν αν υπάρχουν κι άλλα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το μέτωπο τώρα κατευθύνθηκε ανατολικά, προς τη Σητεία, όπου, με βάση την Πυροσβεστική, έχουν παρασυρθεί κι εκεί οχήματα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στις Αρχές, κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά άλλα δύο άτομα που αναζητούνται.

Απεγκλωβίστηκαν τουρίστες στη Σητεία

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων στήθηκε από την Πυροσβεστική στη Σητεία, το μεσημέρι του Σαββάτου λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Κρήτη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια οκτώ τουρίστες κι ένας φύλακας από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας.

Στο κέντρο επιχειρήσεων ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ήδη ο Χρήστος Στυλιανίδης για να συντονίσει τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας.

Ποτάμια οι δρόμοι

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι του Ηρακλείου από την έντονη βροχόπτωση που «χτυπά» τις τελευταίες ώρες. Χαρακτηριστικό της κατάστασης το γεγονός πως μέσα σε λίγα λεπτά έχουν σημειωθεί εκτεταμένες πλημμύρες, που παρασύρουν στο πέρασμά τους από ξύλα και πέτρες μέχρι αυτοκίνητα.

Στην Αγία Πελαγία, η κατάσταση εντός του χωριού είναι πάρα πολύ άσχημη, με νεότερες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο αγνοούμενους.

Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες ακροατών του Ράδιο Κρήτη αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο ρεύμα προς Ρέθυμνο, πάνω στον ΒΟΑΚ εξαιτίας του νερού που είχε καλύψει το οδόστρωμα, προκαλώντας και ολισθηρότητα.

Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τις επόμενες ώρες και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης που επικρατεί στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, από την οποία προκλήθηκε συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών, παρουσιάζονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία στα εξής σημεία:

  • Εθνική Οδός Ηρακλείου – Χανίων, στο ύψος του Κόμβου Αγίας Πελαγίας
  • Εθνική Οδός Ηρακλείου – Λασιθίου στο ύψος του Κακού Όρους δημοτική ενότητα Κοκκίνη Χάνι Δ. Χερσονήσου
  • Γέφυρα Περιοχής Κατσαμπά Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου
  • Λεωφόρος Καζαντζίδη Νέα Αλικαρνασσού
  • Λεωφόρος Ικάρου Νέας Αλικαρνασσού στο ύψος του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου
  • Παλαιά Εθνική οδός Ηρακλείου- Λασιθίου στο ύψος δημοτικής ενότητας Καρτερού
  • Τοπική κοινότητα Αγίας Πελαγίας,
  • Τοπική κοινότητα Παλαιοκάστρου

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την κίνηση στις συγκεκριμένες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την οδήγηση και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Διακόπες ρεύματος

Από τις 10 το πρωί, βρέχει στο Ηράκλειο ενώ στα Χανιά, ενώ στις δυτικές περιοχές του νησιού έβρεχε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο Ηράκλειο γίνονται κλήσεις για στύλους της ΔΕΗ που βγάζουν σπίθες λόγω βραχυκυκλώματος και γίνονται διακοπές ρεύματος, ενώ σε όλη την Κρητη η υπηρεσία κλήθηκε σε 6 περισταστικά για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και καταστήματα.

Πλημμυρισμένοι είναι δρόμοι σε πολλά σημεία του Ηρακλείου, ενώ προβλήματα στις μετακινήσεις αναφέρονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην κεντρική είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου στην οδό Νεαρχου αναφέρονται σοβαρά προβλήματα με ποσότητες νερού. Η ΕΛ.ΑΣ ενισχύεται από δυνάμεις της ενδοχώρας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα υπάρχουν και στις Στέρνες του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά.

Κλειστό το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στο αεροδρόμιο του Ηρακλειού «Ν. Καζατζάκης» λόγω της κακοκαιρίας, εμποδίζοντας την διεξαγωγή των πτήσεων.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστο μέχρι τις 15:00 λογω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει πλημμυρίσει ο τροχόδρομος, η πίστα και ο διάδρομος του αεροδρομίου.

Συνολικά 40 πτήσεις ήταν αυτές που αναμένονταν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου σήμερα το πρωί και αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια προκειμένου οι πτήσεις αυτές να προσεγγίσουν τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Κω και της Ρόδου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share