Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή μην «τσιμπήσετε» - Νέα απάτη με μήνυμα στο όνομα της ΑΑΔΕ

Τί ακριβώς γράφει και τί πρέπει να προσέξετε

15 Οκτωβρίου 2022 15:46
Προσοχή μην «τσιμπήσετε» - Νέα απάτη με μήνυμα στο όνομα της ΑΑΔΕ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την άμεση προσοχή μας προειδοποιεί η ΑΑΔΕ με αφορμή ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποστέλλεται και αναγράφει ότι "η Εφορία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου".

Δείτε επίσης: Appodixi: Τα «λουκέτα», τα «λαβράκια» φοροδιαφυγής και οι 25.000 καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις

"Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων" τονίζει η ΑΑΔΕ και καλεί τους φορολογούμενους να μην ανοίξουν κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος και να το διαγράψουν. Συγκεκριμένα, υπαγορεύονται τα τρία βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο χρήστης.

Εδώ ολόκληρο το μήνυμα της ΑΑΔΕ:

Παρακαλούμε για την άμεση προσοχή σας σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποστέλλεται και αναγράφει ότι "η Εφορία υπολόγισε την φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου". Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

ααδε-απατη-μηνυμα-15-10

Για την προστασία σας:

1. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος

2. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)

3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας.

*Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας αποστέλλεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, αναγράφει απαρέγκλιτα, στο πάνω μέρος της σελίδας, το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username).

29χρονος σε κατάσταση σοκ: Απίστευτη απάτη - Του άρπαξαν 12.000 ευρώ μέσω Instagram

Ένας 29χρονος από το Ηράκλειο Κρήτης, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (08/10), έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης αφού του άρπαξαν το ποσό των 12.000 ευρώ μέσω Instagram.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδίου στην Αστυνομία, εμφανίστηκε ένα μήνυμα στον λογαριασμό του στο Instagram, το καλοκαίρι, στο όποιο κάποιος του πρότεινε να καταθέσει ότι χρήματα έχει σε λογαριασμό δικό του και εκείνος θα του τα πολλαπλασίαζε.

Ο 29χρονος, δυστυχώς, πείστηκε και «επένδυσε» τα χρήματά του κάνοντας οκτώ διαδοχικές καταθέσεις, μέσα σε 25 ημέρες, σε τέσσερις διαφορετικούς λογαριασμούς του εξωτερικού. Ο δράστης κατάφερε, σύμφωνα με το neakriti.gr, να αποσπάσει από το θύμα συνολικά 12.000 ευρώ και εξαφανίστηκε. Επισημαίνεται ότι η υπόθεση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share