Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Απάνθρωπες εικόνες στον Έβρο: Μετανάστες βρέθηκαν γυμνοί στις όχθες του ποταμού - Διασώθηκαν 92 άτομα

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

15 Οκτωβρίου 2022 13:54
Απάνθρωπες εικόνες στον Έβρο: Μετανάστες βρέθηκαν γυμνοί στις όχθες του ποταμού - Διασώθηκαν 92 άτομα
ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για «απάνθρωπη εργαλειοποίηση παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία» κάνει λόγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καταγγέλοντας ότι εντοπίστηκαν 92 άτομα τις όχθες του Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί.

Δείτε επίσης: Ναυάγιο στα Κύθηρα: Σε κύκλωμα διακινητών με έδρα την Τουρκία ανήκει ο 26χρονος που συνελήφθη

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Απάνθρωπη εργαλειοποίηση παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92 παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί.

Η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.

Χθες, η προκλητικότητά της ξεπέρασε κάθε όριο, όταν και Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε χθες την συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share