Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Αυτό που έρχεται είναι...» - Πρόγνωση «φωτιά» Κλέαρχου Μαρουσάκη για την κακοκαιρία που χτυπά τη χώρα

Νέα πρόγνωση από τον μετεωρολόγου του OPEN

14 Οκτωβρίου 2022 11:49
«Αυτό που έρχεται είναι...» - Πρόγνωση «φωτιά» Κλέαρχου Μαρουσάκη για την κακοκαιρία που χτυπά τη χώρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός τις τελευταίες ώρες, με την κακοκαιρία να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους περιοχών της Δυτικής Ελλάδας.

Σε νέα του πρόγνωση, ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημειώνει πως «σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία νέοι πυρήνες καταιγίδων αναμένεται να σχηματιστούν μέσα στο Ιόνιο που θα "χτυπήσουν" το κεντρικό Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, αλλά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Ταυτόχρονα το κύριο μέτωπο της κακοκαιρίας που τώρα επηρεάζει τα νότια παράλια της Πελοποννήσου και που το συνοδεύουν καταιγιδοφόρα νέφη με θερμοκρασίες στις κορυφές αυτών κοντά στους -70°, αναμένεται να επηρεάσει προς το βράδυ και στη συνέχεια δυτικές Κυκλάδες και Κρήτη, ενώ μέσα στην ημέρα αύριο θα επηρεάσει και τα Δωδεκάνησα».

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Με τις ισχυρές καταιγίδες να επιμένουν προς τα δυτικά και νότια, θα κυλήσει και το υπόλοιπο...

Posted by Klearhos Marousakis on Friday, October 14, 2022

Έκτακτη προειδοποίηση Τάσου Αρνιακού για τον καιρό: «Αλλάζει το σκηνικό την 28η Οκτωβρίου - Θα πάμε μέχρι τότε με...»

Σε προειδοποίηση για τον καιρό και την ανατροπή, που θα υπάρξει, προχώρησε ο Τάσος Αρνιακός, ο οποίος μίλησε για τις συνθήκες, που θα επικρατήσουν έως και την 28η Οκτωβρίου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει στον ΑΝΤ1, ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σήμερα (14/10), μένοντας σε αυτό το βαθμό στα δυτικά και τα νότια περισσότερο, με ραγδαίες βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

Στα ανατολικά τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια και μες στο Σαββατοκύριακο θα αρχίσουν να υποχωρούν και να μετακινούνται προς τα νότια και, συγκεκριμένα, στην Κύπρο, για να αλλάξει ο καιρός μες στην επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο Αρνιακός, η νέα εβδομάδα θα είναι ηλιόλουστη με ισχυρούς βοριάδες και τη θερμοκρασία στους 22-23 βαθμούς γενικά. Στην 28η Οκτωβρίου, πάντως, ο υδράργυρος μπορεί να ανέβει και στους 26 βαθμούς, με τον καιρό να είναι αρκετά ήπιος χωρίς ακραία φαινόμενα, με τον Σάκη Αρναούτογλου πάντως να εκπέμπει συναγερμό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share