Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μένιος Φουρθιώτης: Φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή για τις «στημένες» επιθέσεις στο σπίτι του

Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου

13 Οκτωβρίου 2022 20:37
Μένιος Φουρθιώτης: Φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή για τις «στημένες» επιθέσεις στο σπίτι του
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ποινή φυλάκισης 26 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης για την υπόθεση των «στημένων» επιθέσεων στο σπίτι του τον Απρίλιο του 2021.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον παρουσιαστή, κατά πλειοψηφία (5-2), για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού και για ψευδή καταγγελία που αφορούσε την προσπάθεια του να επαναφέρει την αστυνομική φρουρά που του είχαν «κόψει».

Οι δικαστές, οι οποίοι αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με ομόφωνη απόφαση τους, τον έκριναν αθώο για πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, ηθική αυτουργία σε έκρηξη με εκρηκτικό μηχανισμό, διακεκριμένη φθορά και κάποιες περιπτώσεις ψευδούς καταγγελίας.

Μένιος Φουρθιώτης: Φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή για τις «στημένες» επιθέσεις στο σπίτι του
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ομόφωνα ένοχοι για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία ένοχοι (6-1) για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κρίθηκαν οι συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή και τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών.

Το δικαστήριο, ωστόσο, τους έκρινε ομόφωνα αθώους για μια σειρά αδικημάτων (πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά) και κατά πλειοψηφία (4-3) ο ένας για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία και ο άλλος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Και στους δύο κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών στον έναν και 29 μηνών στον δεύτερο, ποινές που τους οδηγούν άμεσα εκτός φυλακής.

Ομόφωνα αθώος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

Μένος Φουρθιώτης: «Η φορολογική μου δήλωση είναι 500.000 ευρώ και όχι 1.500.000!» - Ο τηλεπαρουσιαστής αρνείται όλες τις κατηγορίες

Στην τελική ευθεία για την έκδοση απόφασης εισήλθε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση των στημένων επιθέσεων έξω από το σπίτι του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη που στην επόμενη δικάσιμο, στις 11 Οκτωβρίου, θα προχωρήσει με την πρόταση του εισαγγελέα.

"Κατηγορήθηκα ότι χρησιμοποίησα τον τηλεφωνικό αριθμό γνωστού ιδιοκτήτη τηλεοπτικών παραγωγών ενώ δεν είναι δικό μου" είπε ο τηλεπαρουσιαστής.

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του "δεν έχω ξεπεράσει τη νευρική ανορεξία, ενώ συνεχίζω να ταλαιπωρούμαι με το πόδι μου".

Όσο για τα εισοδήματά του ανέφερε πως "η φορολογική μου δήλωση λέει 500000 ευρώ και όχι 1,5 εκατομμύριο, ήταν μεγάλα τα έσοδα από τα προϊόντα που πωλούσε το κανάλι στο οποίο βρισκόμουν, για τα οποία έσοδα που αγγίζουν τα 14 εκατομμύρια βρίσκομαι σε αντιδικία με τον πρώην ιδιοκτήτη". Ο ίδιος δηλώνει αθώος και αποδίδει τις κατηγορίες σε βάρος του σε σενάριο από τα αστυνομικά όργανα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share