Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ελάτε κότες, να σας γ....» - Συγκλονίζει η κατάθεση φίλου του Παύλου Φύσσα

Τεταμένο το κλίμα της δίκης

12 Οκτωβρίου 2022 13:00
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ελάτε κότες, να σας γ....» - Συγκλονίζει η κατάθεση φίλου του Παύλου Φύσσα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με την κατάθεσή του φίλου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος περιέγραψέ λεπτό προς λεπτό όσα διαδραματίστηκαν στην καφετέρια Κοράλι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, άρχισε η δίκη των κατηγορουμένων της Χρύσης Αύγης. Με την ευκαιρία, δείτε το άδειασμα του Θάνου Πλεύρη στον πατέρα του για το φασιστικό χαιρετισμό μπροστά στη Μάγδα Φύσσα.

«Ήθελαν να μετρήσουν τον Παύλο»

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ότι μέσα στην καφετέρια υπήρχε μία παρέα που είχε συγκεκριμένη ενδυμασία και έστελναν μηνύματα. Όταν τελείωσε ο αγώνας ο Παύλος μαζί με τους φίλους του βγήκαν από την καφετέρια και διαπίστωσαν ότι μπροστά στα αυτοκίνητά τους υπήρχαν άτομα και ο ένας κρατούσε κάτι σαν ρόπαλο.

«Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ένας κύριος μικρόσωμος που έκανε τον μεσολαβητή. Ερχόταν σε εμάς μας έλεγε «παιδιά φύγετε». Πήραμε την απόφαση, να κινηθούμε προς την Παναγή Τσαλδάρη, να πάμε στο περίπτερο να πάρουμε μπίρες και να περιμένουμε να φύγουν για να πάρουμε τα αυτοκίνητα. Ξαφνικά σταματάει ένα όχημα μπροστά μας και μας ρωτάει «πού είναι η Κεφαλληνίας; Του λέει ο Παύλος «εδώ είσαι αδελφέ» περιέγραψε ο μάρτυρας.

«Εγώ πιστεύω ότι σταμάτησε να δει τον Παύλο όχι γιατί τον ήξερε, δεν είχαν προηγούμενα, αλλά γιατί ήθελε να τον "μετρήσει". Ο Παύλος ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί» είπε ο μάρτυρας, προσθέτοντας πως δέχονταν προκλητική συμπεριφορά από 30-40 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί με μηχανάκια.

«Ελάτε κότες, να σας γ....» ανέφερε πως τους φώναζαν με τον Παύλο Φύσσα να διώχνει τις δύο κοπέλες που ήταν στην παρέα και να τους λέει «τώρα τρέχουμε». «Έρχονταν κάποια άτομα προς το μέρος μας ομοιόμορφα ντυμένοι. Δυστυχώς, εγκλωβίστηκε ο Παύλος και γνωρίζουμε το τι έχει συμβεί με τη δολοφονία του. Στο διάστημα που ήμασταν κρυμμένοι, στη πιλοτή μίας πολυκατοικίας, συνέχιζαν τα μηχανάκια και μας έψαχναν και μας φώναζαν» κατέθεσε ο μάρτυρας. Όπως είπε χαρακτηριστικά οι επιθέσεις ήταν ανά κύματα, ενώ, εκείνος δέχθηκε χτύπημα με κράνος από τον κατηγορούμενο Αναδιώτη ο οποίος βρισκόταν πάνω σε μηχανάκι.

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ελάτε κότες, να σας γ....» - Συγκλονίζει η κατάθεση φίλου του Παύλου Φύσσα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πρόεδρος: Θεωρείται ότι είναι οργανωμένη επίθεση;

Μάρτυρας: Ναι από τη στιγμή που δεχθήκαμε τόση επίθεση από τόσα άτομα, αναίτια, θεωρώ πως ναι. Δεν γνωρίζω πώς μαζεύτηκαν τόσα άτομα τόσο γρήγορα.
Οι φίλοι του Παύλου Φύσσα κάλεσαν την αστυνομία η οποία τελικά τους συνέλαβε και τους έβαλε στο κρατητήριο μαζί με τον…Γιώργο Ρουπακιά. «Ήταν ένας τύπος που φορούσε μαύρα αρβύλα και μαυρη μπλούζα.

Όταν ήμασταν στο κελί και μάθαμε ότι ο Παύλος είναι νεκρός, σηκώθηκε και είπε «πάρτε με από εδώ γιατί θα με σκοτώσουν» τόνισε ο μάρτυρας ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο Ρουπακιάς τους είχε πει πως κι αυτόν τον χτύπησαν ενώ δε φορούσε χειροπέδες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share