Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σκεπτικός ο Τάσος Αρνιακός - Το «εμπόδιο» με το ατμοσφαιρικό βουνό που επηρεάζει τη χώρα

Η έλλειψη βροχών έχει άμεσο αντίκτυπο σε αγρότες και γεωργούς

11 Οκτωβρίου 2022 09:02
Σκεπτικός ο Τάσος Αρνιακός - Το «εμπόδιο» με το ατμοσφαιρικό βουνό που επηρεάζει τη χώρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τάσος Αρνιακός εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκεπτικός για τα όσα (δεν) βλέπει να έρχονται και τη νέα εβδομάδα που διανύουμε, καθώς επεσήμανε το φαινόμενο εκείνο που δεν επιτρέπει βροχές και τοπικές έστω μπόρες να χτυπήσουν τη χώρα και να βοηθήσουν αγρότες και γεωργούς στις καλλιέργειές τους.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος ανέφερε στον ΑΝΤ1, ότι ο καλός φθινοπωρινός καιρός συνεχίζει να υφίσταται εξαιτίας του εμποδιστή αντικυκλώνα, ο οποίος δεν αφήνει τις βροχές και τα έντονα φαινόμενα, γενικά, να έρθουν προς την χώρα μας, με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρεται στο ρεύμα από τη Μαύρη Θάλασσα.

Το «εμπόδιο» μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Πρόκειται, δηλαδή, για ένα ατμοσφαιρικό βουνό στην Πολωνία, τη Λευκορωσία και τη Ρουμανία, που εμποδίζει τις μπόρες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι αγρότες και οι γεωργοί, που οπωσδήποτε θα επιθυμούσαν κάποιες βροχές για τις καλλιέργειες τους.

Κι όμως δεν είναι αυτά που φαντάζεστε: Διέρρευσαν το αληθινό όνομα και η μακρινή καταγωγή του Τάσου Αρνιακού!

Ο Τάσος Αρνιακός γεννήθηκε και κατάγεται από την Αθήνα. Το πραγματικό του επώνυμο είναι Βάρσος. Στο βάθος των χρόνων οι πρόγονοι του ονομάστηκαν Αρνιακοί επειδή ήταν βοσκοί!

«Γεννήθηκα στην Αθήνα και εγώ και ο πατέρας μου και ο παππούς μου και ο προπάππος μου. Το κανονικό όνομα είναι Βάρσος, αλλά έγινε Αρνιακός προφανώς από τα αρνιά», είχε πει ο Τάσος Αρνιακός στο παρελθόν στην εκπομπή Joy. Μεγάλωσε ακούγοντας Μάνο Χατζηδάκι και Βασίλη Τσιτσάνη και στη συνέχεια Διονύση Σαββόπουλο, Bob Dylan, Animals και Beatles.

Το 1975 τελείωσε τις σπουδές του στην Ηλεκτρονική Φυσική. Αργότερα προσελήφθην ως μόνιμος υπάλληλος στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) μετά από διαγωνισμό. Το 1979 βρέθηκα στα Κύθηρα ως παρατηρητής, στον Μετεωρολογικό Σταθμό Κυθήρων, όπου ο Τάσος Αρνιακός έμεινε για επτά χρόνια.

Μπήκε ξαφνικά στην τηλεόραση την Καθαρά Δευτέρα του 2007. Ήταν το πρώτο όνομα στον κατάλογο των μετεωρολόγων και του τηλεφώνησε ένας ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 που χρειαζόταν επειγόντως μετεωρολόγο. Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία του με τον τηλεοπτικό σταθμό και κρατάει μέχρι και σήμερα. Του αρέσει να διαβάζει βιβλία, λατρεύει τα ταξίδια, τον κινηματογράφο και τον προσκοπισμό.

O Tάσος Αρνιακός δεν έχει λογαριασμούς στα social media. Είναι παντρεμένος με τη Μαρί Αρνιακού και έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Γιώργο και τον Σπύρο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share