Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (11/10)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

11 Οκτωβρίου 2022 07:41
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (11/10)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Τρίτη 11/10! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο, μέσα από την εκπομπή του Mega, «Mega Σαββατοκύριακο». Παράλληλα, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας καθώς άλλαξε την κατάθεσή της η Δήμητρα Πισπιρίγκου!

Καιρός σήμερα 11/10: Ραγδαία μεταβολή με βροχές και καταιγίδες! Που θα είναι επικίνδυνα τα φαινόμενα - Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου & Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)

Καιρός σήμερα 11/10: Δύσκολη θα είναι η σημερινή ημέρα, κυρίως για τα βορειοδυτικά της χώρας, καθώς μια ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Αδριατικής έχει φέρει ήδη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας ισχυρές βροχές και καταιγίδες με τους μετεωρολόγους Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιούν πως υπάρχει πιθανότητα, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να έρθουν αντιμέτωποι με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Το σημερινό επεισόδιο βροχόπτωσης αναμένεται να είναι κατηγορίας 2 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών! Παράλληλα, διαβάστε εδώ τι καιρό θα κάνει τον Οκτώβριο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα Μερομήνια αλλά κια τι καιρό θα έχουμε την 28η Οκτωβρίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ ανα περιοχή για σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Τρίτη, στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές, με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στην Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια και θα φθάσει τους 23 με 25 βαθμούς, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τους 25 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κατά διαστήματα.
  • Ανεμοι: Αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κατά διαστήματα.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 κατά τόπους 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

«Δυστυχώς, τις επόμενες ώρες θα...»: Επιβεβαίωσε την τραγική είδηση για τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου!

Καιρός: Ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει ότι η ξηρασία θα συνεχιστεί για πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι παντού ξηρά. Σύμφωνα με το δελτίο καιρού, θα υπάρξουν βροχές στην Ήπειρο, τη Στερεά και το Ιόνιο. Υπάρχει μάλιστα πιθανότητα για πιο έντονες βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές.

Θα υπάρχουν πολλά σύννεφα στην Πέλλα, την Πιερία και την Ημαθία. Δεν αποκλείεται να βρέξει και εκεί. Στη Θράκη θα έχουμε μόνο νεφώσεις.

Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα εναλλάσσεται μεταξύ νεφών και ηλιοφάνειας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά. Στα ανατολικά θα έχουμε νεφώσεις και ήλιο.

Το βράδυ θα σημειωθούν βροχές στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 25 βαθμούς στα κεντρικά, στους 22 στα βόρεια και στους 23 στα νότια.

Στην Αττική θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη από το πρωί συννεφιές και κάποιες βροχές θα εκδηλωθούν σε Πέλλα και Ημαθία. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, αλλά θα υπάρχουν ορισμένες ηλιόλουστες περιοχές. Ωστόσο, δεν θα είναι κάτι το ιδιαίτερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός θα αλλάξει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα υπάρχουν περισσότερες νεφώσεις στα δυτικά και ίσως έχουμε κάποιες βροχές. Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα κυμανθεί γύρω στους 25-26 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή θα υπάρχουν νεφώσεις στα βόρεια και στα δυτικά. Βροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά και δυτικά τμήματα της Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 25 βαθμούς στις κεντρικές περιοχές.

Το Σάββατο, θα επικρατήσει άστατος καιρός στα νότια και ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 22 βαθμούς, αλλά θα κάνει πολύ κρύο.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου στο Athensmagazine.gr:

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Βροχερός καιρός στα βορειοδυτικά τμήματα

Με ένα βαρομετρικό χαμηλό να μας προσεγγίζει από την περιοχή της Ιταλίας, αναμένεται να κυλήσει το νέο 24ωρο. Η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share