Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Αγριεύει» επικίνδυνα ο καιρός - Έκτακτη προειδοποίηση Meteo για ατμοσφαιρική διαταραχή με ισχυρές καταιγίδες (χάρτης)

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Meteo

10 Οκτωβρίου 2022 15:45
«Αγριεύει» επικίνδυνα ο καιρός - Έκτακτη προειδοποίηση Meteo για ατμοσφαιρική διαταραχή με ισχυρές καταιγίδες (χάρτης)
Πηγή φωτογραφίας: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σημαντική αλλαγή του καιρού το επόμενο 24ωρο με βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Σύμφωνα με το Meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε Ήπειρο και Δυτική Στερεά. Μάλιστα, επισυνάπτεται και ο χάρτης με τις περιοχές όπου υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Δείτε επίσης: «Ταρακούνημα» για τον καιρό από Τάσο Αρνιακό: «Είναι πολύ προβληματικό το γεγονός ότι φτάνουμε μέσα Οκτώβρη και δεν έχουμε...»

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Meteo:

Ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Αδριατικής αναμένεται να προκαλέσει ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα στο Ιόνιο και ενδεχομένως την Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 11/10.

μετεο-καιροσ-ισχυρεσ-καταιγιδεσ-χαρτησ-10-10

Αναλυτικότερα, βροχές θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 10/10 στο Βόρειο Ιόνιο οι οποίες έως τις πρώτες ώρες της Τρίτης 11/10 θα επεκταθούν στο υπόλοιπο Ιόνιο, στην Ήπειρο και κατά τόπους στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Στερεά και στα Βόρεια και Δυτικά της Πελοποννήσου. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το μεσημέρι της Τρίτης 11/10 θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και ενδεχομένως στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά ενώ ιδιαίτερα στο Ιόνιο υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το απόγευμα της Τρίτης 11/10 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Το επεισόδιο βροχόπτωσης της Τρίτης 11/10 αναμένεται να είναι κατηγορίας 2 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr (περισσότερα για τον Δείκτη μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Σημειώνεται όμως ότι τα ισχυρά φαινόμενα αφορούν τα δυτικά τμήματα της χώρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share