Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

«Ρεύμα από τη Μαύρη Θάλασσα θα χτυπήσει τη χώρα και θα φέρει...»: Δραματική προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

Η πρόγνωση σε χάρτες από τον γνωστό μετεωρολόγο

9 Οκτωβρίου 2022 17:34
«Ρεύμα από τη Μαύρη Θάλασσα θα χτυπήσει τη χώρα και θα φέρει...»: Δραματική προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δε φαινόταν να αλλάζει ιδιαίτερα ο καιρός αυτό το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, κάτι που επιβεβαιώθηκε κιόλας, ωστόσο από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έρθει ένα ρεύμα από τη Μαύρη Θάλασσα το οποίο θα ρίξει τη θερμοκρασία.

Για το Σαββατοκύριακο ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως μόνο στην Κρήτη και για λίγο το Σάββατο στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν βροχές, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι αίθριος με ορισμένες τοπικές συννεφιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο γύρο στους 23 με 24 βαθμούς.

Δευτέρα και Τρίτη αναμένονται κάποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας λόγω της στροφής των ανέμων σε νοτιάδες, ωστόσο από τα μέσα και προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας ένα βόρειο βορειοανατολικό ρεύμα από τη Μαύρη Θάλασσα αναμένεται να ρίξει 3 με 4 βαθμούς τη θερμοκρασία.

Ανατροπή από τον Σάκη Αρναούτογλου: Αλλαγή στο καιρικό τοπίο - "Γενικά αίθριος καιρός αλλά..."

Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 και η ΕΜΥ στην καθημερινή πρόγνωση. Με την ευκαιρία, δείτε το αναλυτικό δελτίο καιρού για το σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο η μέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με τα φαινόμενα ωστόσο να αναμένονται να είναι ελάχιστα και τοπικά. Στην Κρήτη εντοπίζονται οι περισσότερες μπόρες και καταιγίδες κυρίως στο βόρειο και ορεινό κομμάτι. Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια.

Από το μεσημέρι και έπειτα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα ο καιρός ανοίγει όπως και στην Κρήτη όπου τα φαινόμενα περιορίζονται. Στα δυτικά αναμένεται αραιή νέφωση οι οποίες το βράδυ θα κινηθούν ανατολικά χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο φαινόμενο.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν στα 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο ενώ στο Αιγαίο θα βρίσκονται στα 7 με 8 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι άνεμοι στρέφονται σε δυτικοί στο Ιόνιο ενώ στα ανατολικά εξασθενούν στα 4 με 5 μποφόρ εκτός από τις περιοχές του νότιου Αιγαίου.

Η θερμοκρασία σημειώνει μια μικρή άνοδο γύρω στους 1 με 3 βαθμούς. Στα περισσότερα πεδινά ηπειρωτικά θα κυμανθεί στους 25 με 26 βαθμούς στις μέγιστες τιμές της ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γύρω στους 22 με 24 βαθμούς κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share