Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

29χρονος σε κατάσταση σοκ: Απίστευτη απάτη - Του άρπαξαν 12.000 ευρώ μέσω Instagram

Θύμα άνδρας από το Ηράκλειο Κρήτης

8 Οκτωβρίου 2022 15:26
29χρονος σε κατάσταση σοκ: Απίστευτη απάτη - Του άρπαξαν 12.000 ευρώ μέσω Instagram
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας 29χρονος από το Ηράκλειο Κρήτης, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (08/10), έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης αφού του άρπαξαν το ποσό των 12.000 ευρώ μέσω Instagram.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδίου στην Αστυνομία, εμφανίστηκε ένα μήνυμα στον λογαριασμό του στο Instagram, το καλοκαίρι, στο όποιο κάποιος του πρότεινε να καταθέσει ότι χρήματα έχει σε λογαριασμό δικό του και εκείνος θα του τα πολλαπλασίαζε.

Ο 29χρονος, δυστυχώς, πείστηκε και «επένδυσε» τα χρήματά του κάνοντας οκτώ διαδοχικές καταθέσεις, μέσα σε 25 ημέρες, σε τέσσερις διαφορετικούς λογαριασμούς του εξωτερικού. Ο δράστης κατάφερε, σύμφωνα με το neakriti.gr, να αποσπάσει από το θύμα συνολικά 12.000 ευρώ και εξαφανίστηκε. Επισημαίνεται ότι η υπόθεση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σάλος με μεγάλη απάτη σε ATM - Αν δείτε αυτό στο πληκτρολόγιο μη βγάλετε χρήματα!

ατμ-απατη-8-10

Ένα ΑΤΜ μπορεί να μοιάζει κανονικό με την πρώτη ματιά, αλλά αν το παρατηρήσετε καλύτερα μπορείτε να ανακαλύψετε εξωφρενικά πράγματα. Ένα από αυτά είναι και το πληκτρολόγιο που βρίσκεται πάνω.

Παρόλο που δε μπορείτε να κάνετε κάτι αν ένα ΑΤΜ έχει ήδη πειραχτεί, μπορείτε να προστατευτείτε χρησιμοποιώντας ΑΤΜ τραπεζών που εμπιστεύεστε. Ένα κόλπο που κάνουν και μπορούν να σας εξαπατήσουν εύκολα είναι αυτό με το ψεύτικο πληκτρολόγιο, αλλά και με την ψεύτικη υποδοχή για την κάρτα σας -διαβάστε εδώ όσα πρέπει να ξέρετε-.

Οπότε καλό θα ήταν, πριν βάλετε την κάρτα σας και πληκτρολογήσετε τον αριθμό να παρατηρήσετε το ATM της τράπεζας, ώστε να μην υπάρξει κάποια απάτη.

Μεγάλη απάτη στα ΑΤΜ- Δείτε που κρύβουν κάμερα για να "διαβάζει" την κάρτα σας

Γενικά κυκλοφορούν πολλές απάτες, με τις οποίες προσπαθούν να σας εξαπατήσουν μέσα από ένα ΑΤΜ, και ενδεχομένως να αποσπάσουν χρηματικά ποσά μέσα από την κάρτα σας.

Ένα από αυτά είναι η κρυμμένη κάμερα, ή και κάτι περίεργο που μπορείτε να δείτε στην υποδοχή της κάρτας. Το μηχάνημα που “διαβάζει” την κάρτα και μια κάμερα, έχουν ενσωματωθεί ως μέρος του ΑΤΜ, ή κρύβονται στο μέρος, όπου τοποθετούνται διαφημιστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share