Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μιχάλης Δημητρακόπουλος για δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Για εμάς η κατάθεση της κ. Ματίκα και της κ. Κωτσοβούλου συνιστούν "βατερλό" για την 1η καταγγέλλουσα» (Video)

«Η κ. Κωτσοβούλου διέψευσε κατηγορηματικά και την καταγγέλλουσα...»

8 Οκτωβρίου 2022 11:59
Μιχάλης Δημητρακόπουλος για δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Για εμάς η κατάθεση της κ. Ματίκα και της κ. Κωτσοβούλου συνιστούν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχαλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τις νέες καταθέσεις των πρώην συνεργατών του ηθοποιού. Ως μάρτυρες στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη κλήθηκαν οι ηθοποιοί, Θάλεια Ματίκα και Αλίνα Κωτσοβούλου καθώς είχαν συνεργαστεί μαζί του κατά το παρελθόν.

Το αίτημα να δώσουν κατάθεση στο δικαστήριο υπεβλήθη από την εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προκειμένου να ερωτηθούν σχετικά με τα όσα έχει υποστηρίζει η πρώτη καταγγέλλουσα ότι συνέβησαν στο θέατρο ΗΒΗ το 2008.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχαλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τις νέες καταθέσεις των πρώην συνεργατών του ηθοποιού.

Για την κατάθεση της Θάλειας Ματίκα, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως, «για μας, οι καταθέσεις της κ. Ματίκα και της κ. Κωτσοβούλου είναι καταθέσεις που συνιστούν βατερλό για την πρώτη καταγγέλλουσα διότι, οι κατηγορίες που στέρησαν την ελευθερία στον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν αυτές που αφορούσαν στην πρώτη που έκανε την μήνυση.

Μήνυση η οποία αναφέρεται σε 2 τετελεσμένους βιασμούς. Ένας σε ένα γραφείο, και ένας στο θέατρο Ήβη. Γι’ αυτό κλήθηκαν από το δικαστήριο και η κ. Ματίκα και η κ. Κωτσοβούλου, δεν ήταν δικό μας αίτημα, το δικαστήριο είχε αυτό το δικαίωμα και το έκανε και ήταν βατερλό», είπε αρχικά.

«Υπάρχει μία πληροφόρηση για τον κ. Φιλιππίδη. Υπάρχουν οι λαϊκοί δικαστές και η πληροφόρηση που γίνεται, με κάνει να προχωρώ σε αντίλογο. Η ίδια η καταγγέλλουσα, η μηνύτρια, επιβεβαιώνει ότι το 2011 σε βαπτίσια μίλησε με την κ. Ματίκα στην τουαλέτα, για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η καταγγέλλουσα από μόνη της λέει ότι η κ. Ματίκα είχε αυτόν τον διάλογο μαζί της, αλλά η κ. Ματίκα λέει ότι δε το θυμάται. Αυτό που έχει αξία είναι αυτό που είπε η Θάλεια Ματίκα ότι ήταν 2 χρόνια, στην επίδικη περίοδο που αφορούν στους υποτιθέμενους βιασμούς, είπε ότι περάσαμε 2 χρόνια που έμεινα στον Μπακαλόγατο και ήταν ονειρικά.

Πουθενά δεν ανέφερε ότι ήταν κακοποιητικός στον τομέα τον γενετήσιο, είπε ότι μέχρι το 2021 δεν είχε ακούσει από πουθενά ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι βιαστής. Είπε ότι τα καμαρίνια ήταν ανοιχτά και ότι ήταν όλοι μία οικογένεια. Και όλα αυτά διαψεύδουν την κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας και της μητέρας της»,

Για τον χαρακτήρα του κ. Φιλιππίδη η Θάλεια Ματίκα είπε ότι «είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός, ότι ώρες ώρες συμπροφερόταν σαν ένα μικρό παιδί και ώρες ώρες είχε εκρηκτικό χαρακτήρα. Δεν είπε ότι ο Φιλιππίδης παραβίασε την γενετήσια αξιοπρέπεια καμίας γυναίκας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και στην κατάθεση της κ. Κωτσοβούλου.

«Η κ. Κωτσοβούλου διέψευσε κατηγορηματικά και την καταγγέλλουσα και την μητέρα της, για δεύτερο υποτιθέμενο βιασμό, και συγκεκριμένα διέψευσαν αυτό που υποστηρίζει η καταγγέλλουσα.

Είπαν ότι η συγκεκριμένη ηθοποιός, η κ. Κωτσοβούλου, πήρε τηλέφωνο την καταγγέλλουσα και της είπε «έλα στο θέατρο, σε θέλει ο Πέτρος Φιλιππίδης να σου δώσει έναν ρόλο», διευκρίνισε σχετικά με την κατάθεση της κ. Κωτσοβούλου για τις καταγγελίες βιασμού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share