Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής – Μάγδα Φύσσα: «Μου κάνει ερωτήσεις ο δολοφόνος του παιδιού μου» είπε για τον Γιάννη Λαγό

Η δίκη διεκόπη για την Δευτέρα - Η έκρηξη του πατέρα του Παύλου Φύσσα

7 Οκτωβρίου 2022 18:10
Δίκη Χρυσής Αυγής – Μάγδα Φύσσα: «Μου κάνει ερωτήσεις ο δολοφόνος του παιδιού μου» είπε για τον Γιάννη Λαγό
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μου κάνει ερωτήσεις ο δολοφόνος του παιδιού μου» ήταν το σχόλιο της Μάγδας Φύσσα όταν διαπίστωσε πως ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός σηκώθηκε από το εδώλιο για να της υποβάλει ερωτήσεις. «Έχει τη δυνατότητα να κάνει ερωτήσεις;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενη στο δικαστήριο η μητέρα του Παύλου Φύσσα η οποία αποκάλεσε τον κατηγορούμενο Ροβινσώνα Κρούσο.

«Δεν είμαι υποχρεωμένη να σας απαντήσω» είπε η Μάγδα Φύσσα και ξέσπασε: «Μου κάνει ερωτήσεις ο δολοφόνος του παιδιού μου».

Κατηγορούμενος: Είμαι δολοφόνος εγώ;

Μάγδα Φύσσα: Είστε όλοι

Κατηγορούμενος: Από πού προκύπτει ;

Μάγδα Φύσσα: Από τις εντολές

Κατηγορούμενος: Από πού προκύπτει;

Μάγδα Φύσσα: Από το ότι είστε μέσα.

Κατηγορούμενος: Δεν γνωρίζει τίποτα αλλά γνωρίζει ότι δίνω εντολές. Είναι σε δύσκολη θέση… το καταλαβαίνω αν δεν θέλει να απαντήσει.

Μάγδα Φύσσα: εγώ είμαι σε δύσκολη θέση;

Μάγδα Φύσσα δικαστήριο σύζυγος
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα κλήθηκε να απαντήσει και στον συνήγορο του καταδικασμένου ευρωβουλευτή Κωνσταντίνο Πλεύρη αμέσως μετά το ναζιστικό χαιρετισμό που έκανε εντός της δικαστικής αίθουσας.

Πλεύρης: Είστε μητέρα πράγμα που σέβομαι απεριόριστα. Και εγώ είμαι πατέρας που παραλίγο να χάσω το παιδί μου.!Θέλω να σας πω ότι υπάρχουν δυο άλλες μητέρες που τα δικά τους παιδιά δολοφονήθηκαν από εγκληματική οργάνωση και ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Καταδικάζετε αυτή τη δολοφονία;

Πρόεδρος: Μην απαντάτε

Πλεύρης: Όταν λέτε να τελειώνουμε με τους φασιστές θέλετε να τους σκοτώσετε;

Μάρτυρας: Δεν σκοτώνουν οι αντιφασίστες, οι φασιστες σκοτώνουν. Να τελειώσει αυτό μέσω του λόγου.

Πλεύρης: Δηλαδή θέλετε να βάλετε στη φυλακή 500.000 ανθρώπους;

Μάρτυρας: Ευχαρίστως.

Πλεύρης: Λυπάμαι πολύ για το γιο σας…

Μάρτυρας: Μην λυπάστε πάρα πολύ.

Πλεύρης: Θα σας διαβάσω ένα ποίημα του γιου σας…

Μάρτυρας: Ο Παύλος δεν σκότωνε, έγραφε.

Πλεύρης: Αφήστε με

Μάρτυρας: Όχι δεν θα σας αφήσω. Διαβάστε μου ένα του Γερμενή…

Πρόεδρος: που κατατείνει η ανάγνωση; Δεν θελουμε να μας διαβάσετε.

Η έκρηξη του πατέρα του Παύλου Φύσσα

Η Μάγδα Φύσσα δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων και από την υπεράσπιση του καταδικασμένου για τη δολοφονία Γιώργου Ρουπακιά η οποία, μάλιστα, ζήτησε να κληθεί για να καταθέσει η φίλη του άτυχου μουσικού.

Οι ερωτήσεις της υπεράσπισης που αφορούσαν στον τρόπο που έδρασε το τάγμα εκείνο το βράδυ προκάλεσαν την έκρηξη του πατέρα του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτη ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του και ζήτησε να παρέμβει. «Είμαι ο πατέρας μπορώ εγώ να απαντήσω; Του είχαν κάνει χώρο να φύγει… Είχαν κόψει το δρόμο» είπε και κινήθηκε προς το δικαστήριο με τους δικούς του ανθρώπους και τους αστυνομικούς να τον συγκρατούν.

«Πώς να σας απαντήσω εγώ γιατί σκέφτηκε αυτό και όχι το άλλο» είπε η Μάγδα Φύσσα.

«Ο γιος μου δολοφονήθηκε»

«Αντιφασίστας, αντιρατσιστής, ενεργός πολίτης, ακτιβιστής και αλληλέγγυος στους πονεμένους ανθρώπους». Η Μάγδα Φύσσα καταθέτοντας περιέγραψε τον γιο της Παύλο. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα μίλησε για τον μουσικό γιο της που έλεγε «δεν έχω να φοβηθώ κάτι, ξέρω να περπατάω ελεύθερος στη γειτονιά μου» και είχε όνειρο τη δημιουργία ενός πολυχώρου για παιδιά. Η Μάγδα Φύσσα αντέδρασε όταν η εισαγγελέας της έδρα μίλησε για «το θάνατο» του Παύλου. «Ο γιος μου δολοφονήθηκε» είπε τονίζοντας πως τον είχαν στοχοποιήσει .

Λίγο αργότερα, αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο της προέδρου ότι η Μάγδα Φύσσα είναι «μη αυτόπτης μάρτυς που λέει τόση ώρα τα ίδια και τα ίδια» με τη Μάγδα Φύσσα να σχολιάζει καταχειροκροτούμενη στη συνέχεια: «Τα 5,5 χρόνια διαδικασίας τα ξεπερνάμε τι περάσαμε εδώ μέσα; Έχουμε ξεχάσει τι έχει γίνει εδώ μέσα;»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share