Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022

Έκτακτος συναγερμός με τους κωδικούς σας στο Taxisnet!

Μεγάλη προσοχή από όλους

6 Οκτωβρίου 2022 14:59
Έκτακτος συναγερμός με τους κωδικούς σας στο Taxisnet!
Πηγή φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εμπιστευτικές πληροφορίες σε τρίτα πρόσωπα παρέχουν οι κωδικοί Taxisnet, και συγκεκριμένα προσωπικά στοιχεία που αφορούν φορολογικές δηλώσεις αλλά και πρόσβαση σε υπηρεσίες του δημοσίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από επιτήδειους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που για τη διευκόλυνσή τους οι πολίτες προτιμούν να δίνουν τους κωδικούς taxisnet σε τρίτα πρόσωπα - π.χ στους λογιστές τους - για την διεκπεραίωση διάφορων αναγκών τους που αφορούν την εφορία αλλά και λοιπές υποχρεώσεις.

Δείτε επίσης: «Επιδρομή» στα ΑΤΜ της χώρας: Νέο επίδομα 1000€ – Πώς θα το πάρετε

Ποια είναι όμως η σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες προκειμένου να διασφαλίσουν τον βαθμό ασφαλείας των κωδικών πρόσβασης στο taxisnet; Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν οι φορολογούμενοι έχουν την επιλογή να κάνουν εξουσιοδότηση προκειμένου το τρίτο πρόσωπο (λογιστής ή οποιοδήποτε άλλος) να υποβάλλει τη δήλωση με τους δικούς του κωδικούς.

ταξισνετ-κωδικοι-λογιστησ-6-10
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Πιο συγκεκριμένα για εργασίες που προβλέπεται να γίνονται από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο για λογαριασμό του πολίτη, είναι διαθέσιμος μηχανισμός παροχής και ανάκλησης εξουσιοδοτήσεων για συγκεκριμένες ενέργειες.

Ο μηχανισμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να λαμβάνει την βοήθεια που χρειάζεται από πρόσωπο της επιλογής του και για το χρονικό διάστημα που επιθυμεί, με τρόπο απόλυτα διαφανή και ασφαλή, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο σχετικά με τις ενέργειες που μπορούν να γίνονται αντί αυτού.

Το εξουσιοδοτημένο τρίτο πρόσωπο χρησιμοποιεί τα δικά του διαπιστευτήρια (και όχι του πολίτη) για να αποκτήσει πρόσβαση στις συγκεκριμένες ενέργειες και μόνο για το διάστημα που είναι ενεργή η εξουσιοδότηση.

Η εξουσιοδότηση μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής «Εξουσιοδοτήσεις», όπου ο χρήστης μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο για να προβεί σε ενέργειες στο Taxis για λογαριασμό του χωρίς να του δώσει τον κωδικό και το συνθηματικό του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share