Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρίλερ με το ναυάγιο στα Κύθηρα: «Μπροστά μου πνίγηκαν πέντε άτομα», συγκλονισμένος ο δήμαρχος - Σε κατάσταση σοκ και οι κάτοικοι του νησιού

«Η θάλασσα τους κοπανούσε σαν χταπόδια»

6 Οκτωβρίου 2022 09:45
Θρίλερ με το ναυάγιο στα Κύθηρα: «Μπροστά μου πνίγηκαν πέντε άτομα», συγκλονισμένος ο δήμαρχος - Σε κατάσταση σοκ και οι κάτοικοι του νησιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ώρα που το Λιμενικό Σώμα δεν δίνει κανέναν νεκρό στο ναυάγιο των Κυθήρων παρά μόνο αγνοούμενους, έρχεται ο δήμαρχος του νησιού να παρουσιάσει μια -δυστυχώς- εντελώς διαφορετική εικόνα. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος «τι να σας πω, μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα».

Συνέχισε περιγράφοντας ότι το σκάφος εξέπεμψε SOS μέσω του 112 χθες το βράδυ γύρω στις 8, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Πρόσθεσε ότι οι άτυχοι μετανάστες παρασύρθηκαν από τα κύματα και το σκάφος τους προσέκρουσε και διαλύθηκε πάνω σε βράχια κάθετα που έχουν ύψος 15 - 20 μέτρα. «Η θάλασσα τους κοπανούσε σαν χταπόδια» είπε συγκλονισμένος. «Τους πήρε το κύμα και χάθηκαν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στράτος Χαρχαλάκης.

Βίντεο – σοκ από το ναυάγιο με μετανάστες – «Τους είδαμε με τα μάτια μας να πνίγονται», λέει κάτοικος στα Κύθηρα

«Πρωτόγνωρη (η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε). Δεν περιγράφεται. Δεν περιγράφεται», δήλωσε στο Open o Γ. Πρωτοψάλτης κάτοικος των Κυθήρων σχετικά με το ναυάγιο με τους μετανάστες. «Είναι λίγο έξω από το Λιμάνι είναι όμως ίσως το δυσκολότερο σημείο που θα μπορούσε να πέσει. Είναι λίγο έξω από το Λιμάνι αλλά είναι ψηλά τα βράχια, είναι ένας μικρός ορμίσκος που οδηγήθηκαν μέσα και δεν θα μπορούσαν να φύγουν από πουθενά, να σωθούν από πουθενά αν δεν γινόταν όλη αυτή η τεράστια κινητοποίηση από τους ντόπιους εδώ και τις τοποθεσίες», συνέχισε.

«Δυστυχώς τους είδαμε με τα μάτια μας να πνίγονται», είπε ακόμα σχολιάζοντας το βίντεο ντοκουμέντο του OPEN και συνέχισε:«Δεν μπορούσαν να κρατηθούν γιατί τους χτυπούσαν τα κύματα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share