Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρίλερ στα Κύθηρα: Ναυάγιο σκάφους με μετανάστες με ισχυρούς ανέμους στην περιοχή - Μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό

Συναγερμός στην περιοχή

5 Οκτωβρίου 2022 22:29
Θρίλερ στα Κύθηρα: Ναυάγιο σκάφους με μετανάστες με ισχυρούς ανέμους στην περιοχή - Μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρίλερ επικρατεί στα Κύθηρα, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού κοντά στο λιμάνι του Διακοφτίου, ώστε να εντοπίσουν μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος.

Στην περιοχή σπεύδουν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο. Τις προσπάθειες των αρχών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, τη στιγμή που ο υβριδικός πόλεμος των Τούρκων συνεχίζεται.

Σκάφος στα Κύθηρα

Ανατροπή από δημοσιογράφο του Spiegel: Ισχυρίζεται ότι το βίντεο του Μηταράκη είναι από το 2019 έδειχνε προσπάθεια των Τούρκων να σταματήσουν πρόσφατα που έρχονταν στην Ελλάδα

Ανατροπή φαίνεται πως έρχεται από το βίντεο, που έβγαλε στην φόρα ο Νότης Μηταράκης και έδειχνε το πώς προσπαθεί η Τουρκία να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, με τον δημοσιογράφο του Spiegel, Γιώργο Χρηστίδη, να αναφέρει πως το υλικό είναι από το 2019.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το βίντεο δείχνει απόπειρα τούρκων λιμενικών να εμποδίσουν βάρκα με πρόσφυγες να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα, αναφέρει πως το περιστατικό τότε είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία με αποτέλεσμα το Λιμενικό της γείτονος να βγάλει ανακοίνωση με την οποία δικαιολόγησε τη βία με το επιχείρημα ότι δεν μπορούσε να σταματήσει αλλιώς το σκάφος των προσφύγων.

Τι αναφέρει ο δημοσιογράφος

«Αποδεικνύεται ότι το βίντεο με την επίθεση των ΤΚΓ σε πρόσφυγες στο Αιγαίο, που αναρτήθηκε από τον υπουργό Μετανάστευσης της νωρίτερα σήμερα, δεν είναι ακριβώς καινούργιο: είναι δημόσιο στο YouTube από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Επίσης: σύμφωνα με συναδέλφους που είχαν μιλήσει με άτομο που επέβαινε στη λέμβο, οι πρόσφυγες αναχαιτίστηκαν, μεταφέρθηκαν πίσω στην Τουρκία και κρατήθηκαν στο DIkili (η ΤΟΥΡ ακολουθούσε ακόμα τη συμφωνία με την ΕΕ εκείνη την εποχή).

Κάτι που θέτει υπό αμφισβήτηση τον απολογισμό του υπουργού περί "προώθησης" και ελληνικής διάσωσης. Το βίαιο επεισόδιο είχε προκαλέσει τότε μεγάλη αναστάτωση, κάνοντας την τουρκική ακτοφυλακή να εκδώσει απολογητική ανακοίνωση, δικαιολογώντας τις φρικτές μεθόδους που κατέγραψε το βίντεο ως απαραίτητες για να σταματήσει τη λέμβο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share