Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Κρήτη - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (photo)

«Σηκώθηκε» και ελικόπτερο

5 Οκτωβρίου 2022 14:20
Φωτιά στην Κρήτη - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (photo)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή Σμάρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο στη Κρήτη, για την κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε σε αγροτική και χορτολιβαδική έκταση. Επίσης, φωτιά είχε ξεσπάσει στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας.

Το έργο των πυροσβεστών κάνουν δυσκολότερο, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις που προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες, μακριά από την κατοικημένη ζώνη του χωριού.

Στο σημείο 45 πυροσβέστες

Συγκεκριμένα έχουν σπεύσει 13 οχήματα με 45 πυροσβέστες που επιχειρούν να οριοθετήσουν την φωτιά. Παράλληλα, για να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο και να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Λέσβος: Ανατροπή στην υπόθεση φωτιάς - Ο 71χρονος έριξε το αυτοκίνητο με φιάλη υγραερίου στο κατάστημα του αδελφού του

Ο 71χρονος έβαλε φωτιά στο σπίτι του αδελφού του, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, έκαψε το αυτοκίνητό του που ήταν στο γκαράζ και στη συνέχεια μπήκε με ένα αγροτικό στο κατάστημα που διατηρούσε ο αδελφός του στην περιοχή. Τα δύο αδέλφια σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να είχαν οικονομικές διαφορές. Υπενθυμίζεται, ότι χθες ξέσπασε φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Κεφαλονιάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 71χρονος έπεσε με το αγροτικό στη βιτρίνα του καταστήματος.

Μάλιστα κάμερες της περιοχής κατέγραψαν ότι στο αγροτικό πάνω είχε φιάλη υγραερίου. Το αποτέλεσμα ήταν το αγροτικό να πάρει φωτιά και να εξαπλωθεί γρήγορα στο κατάστημα που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το σπίτι κάηκε μερικώς. Επί τόπου βρέθηκαν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ έρευνα διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης.

Λέσβος: Ανατροπή στην υπόθεση φωτιάς - Ο 71χρονος έριξε το αυτοκίνητο με φιάλη υγραερίου στο κατάστημα του αδελφού του

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share