Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός: Πιλότος ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να πετάει παρά τη διάγνωση σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων

Οι γιατροί ζήτησαν να μην συμμετέχει ο αστυνομικός στις πτήσεις των ελικοπτέρων, όμως εκείνος συνεχίζει να πετάει

4 Οκτωβρίου 2022 18:32
Συναγερμός: Πιλότος ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να πετάει παρά τη διάγνωση σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια απίστευτη υπόθεση στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, ένας πιλότος ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζει να πετάει παρά το γεγονός ότι έχει κριθεί ακατάλληλος λόγω σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων.

Ο σχετικός έλεγχος σε όλους τους πιλότους είχε διεξαχθεί από αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά το τραγικό συμβάν της πτήσης 9525 της Germanwings το 2015, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ, με τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, Αντρέας Λούμπιτς να το ρίχνει σκόπιμα σε βουνό.

Επιπλέον εκπαίδευση

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν πως ο πιλότος απομακρύνθηκε και στη συνέχεια επανήλθε μετά από επίκληση μη εξειδικευμένων ιατρών, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα ερωτηματικά γύρω από την έξτρα εκπαίδευση που του προσέφερε μία ιδιωτική εταιρία.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είχε προκαλέσει νέα αναστάτωση, διότι είχαν χρησιμοποιηθεί τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να ενημερωθεί η αρμόδια εταιρία που τα συντηρούσε.

Συγκεκριμένα, οι επιπλέον εκπαιδεύσεις οδήγησαν σε νέα προβλήματα καθώς καθήλωσαν τα ελικόπτερα, μιας και είχαν συμπληρώσει τις απαιτούμενες ώρες πτήσεις για τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share