Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στον ΕΟΦ: Ανακαλείται από την αγορά επικίνδυνο καλλυντικό

Μεγάλη προσοχή από όλους!

4 Οκτωβρίου 2022 17:44
Συναγερμός στον ΕΟΦ: Ανακαλείται από την αγορά επικίνδυνο καλλυντικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης καλλυντικού προϊόντος αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: «SOS» από τον ΕΟΦ: Ανακαλούνται άμεσα δύο συμπληρώματα διατροφής

Πρόκειται για το βερνίκι νυχιών "Laloo Magic Gel Off 15mL".

Κατά τον εργαστηριακό έλεγχο του ΕΟΦ, διαπιστώθηκαν αποτελέσματα εκτός προδιαγραφών ως προς την ποσοστιαία περιεκτικότητα σε αιθανόλη έναντι του πιστοποιητικού του προϊόντος και τη μεθανόλη, η οποία υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο περιεκτικότητας βάσει του Καν. (ΕΚ) 1223/2009 και δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Συναγερμός στον ΕΟΦ: Ανακαλείται από την αγορά επικίνδυνο καλλυντικό

Ο ΕΟΦ καλεί την υπεύθυνη για την κυκλοφορία του προϊόντος εταιρεία να το αποσύρει άμεσα από την αγορά.

Έκτακτος συναγερμός από τον ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην διακίνηση προϊόντων μέσω της ιστοσελίδας, https://www.goldhair.gr, με δραστική ουσία τη μινοξιδίλη, μόνη της ή σε συνδυασμό με κετοκοναζόλη, με ένδειξη για τη θεραπεία της τριχόπτωσης τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες και τη θεραπεία μυκητιάσεων και λοιμώξεων που επηρεάζουν το τριχωτό της κεφαλής.

Τα προϊόντα αυτά δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας φαρμάκων από τον ΕΟΦ και ως εκ τούτου δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Εκτός από την αναφερόμενη ιστοσελίδα, διαφημίζονται στο κοινό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook (goldhair.gr), Ιnstagram (goldhair.gr) και Υοutube (Goldhair Τριχόπτωση;; -Αραίωση;; Τέλος!).

Έκτακτος συναγερμός από τον ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθoυν στην κατοχή τους, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share