Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Ψύχρα σε όλη την χώρα από...»: Συναγερμός με τον καιρό από τον Σάκη Αρναούτογλου!

Μεγάλη προσοχή!

4 Οκτωβρίου 2022 12:51
«Ψύχρα σε όλη την χώρα από...»: Συναγερμός με τον καιρό από τον Σάκη Αρναούτογλου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρει πως από την Τετάρτη η ψύχρα θα έρθει σε όλη την Ελλάδα.

Για αύριο, Τρίτη 4/10, ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ στάθηκε σε ορισμένες βροχές που θα έχουν τις πρωινές ώρες περιοχές στην ανατολική Στερεά και την κεντρική Ελλάδα, ενώ είναι πιθανό να υπάρξουν τοπικές βροχές και στα βόρεια του νομού Αττικής.

Όσο για την εξέλιξη του καιρού, την Τετάρτη (5/10) η ψύχρα θα είναι πανελλαδική, με το θερμόμετρο να μην ξεπερνάει τους 23 με 25 βαθμούς τις θερμές ώρες της ημέρας, με το φθινοπωρινό σκηνικό να συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες.

Δυνατές βροχές ενδέχεται να δουν τα βόρεια και τα ορεινά της Κρήτης, ενώ μικρή άνοδο της θερμοκρασίας (2-4 βαθμούς) αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Καιρός σήμερα 4/10: Πέφτει η θερμοκρασία! Σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου, Κλέαρχου Μαρουσάκη και Γιάννη Καλλιάνου (Video)

Καιρός σήμερα 4/10: Πέφτει η θερμοκρασία σήμερα σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το κρύο και τους μετεωρολόγους Κλέαρχο Μαρουσάκη, Σάκη Αρναούτογλου και Γιάννη Καλλιάνο να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, διαβάστε εδώ τι καιρό θα κάνει τον Οκτώβριο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα Μερομήνια αλλά κια τι καιρό θα έχουμε την 28η Οκτωβρίου

Μπαράζ ψυχρών «εισβολών» από τον Σάκη Αρναούτογλου - Η πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου της ΕΡΤ

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρει πως από την Τετάρτη (5/10) η ψύχρα θα έρθει σε όλη την Ελλάδα.

Για σήμερα, Τρίτη 4/10, ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ στάθηκε σε ορισμένες βροχές που θα έχουν τις πρωινές ώρες περιοχές στην ανατολική Στερεά και την κεντρική Ελλάδα, ενώ είναι πιθανό να υπάρξουν τοπικές βροχές και στα βόρεια του νομού Αττικής.

Όσο για την εξέλιξη του καιρού, την Τετάρτη (5/10) η ψύχρα θα είναι πανελλαδική, με το θερμόμετρο να μην ξεπερνάει τους 23 με 25 βαθμούς τις θερμές ώρες της ημέρας, με το φθινοπωρινό σκηνικό να συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες.

Δυνατές βροχές ενδέχεται να δουν τα βόρεια και τα ορεινά της Κρήτης, ενώ μικρή άνοδο της θερμοκρασίας (2-4 βαθμούς) αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Αίθριος ο καιρός σήμερα Τρίτη - Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Τρίτη, ενώ αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης θα σημειωθούν στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου, στα βόρεια παράλια των κεντροδυτικών περιοχών της Κρήτης, καθώς και στις Σποράδες, σε περιοχές της Εύβοιας και της ανατολικής Μακεδονίας.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 4 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία στου 17 – 25 βαθμούς και τους ανέμους στα 4 – 6 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία στους 12 – 22 βαθμούς και οι άνεμοι στα 4 – 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος, με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένους βοριάδες.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πτώση της θερμοκρασίας - Βοριάδες στο Αιγαίο

Με σχεδόν Φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού ανα περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 24 με 26 βαθμούς και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φθάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.
  • Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.
  • Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα νότια βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, όπου πιθανώς τις πρωινές ώρες να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά, όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις ανατολικές Κυκλάδες και την ανατολική και Κρήτη τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια, όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share