Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έρχεται 2μηνη ταλαιπωρία για τους οδηγούς: Κλειστοί κεντρικοί δρόμοι στη Μεταμόρφωση - Οι εναλλακτικές διαδρομές

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη ΝΕΟ Αθηνών-Λαμίας

3 Οκτωβρίου 2022 18:23
Έρχεται 2μηνη ταλαιπωρία για τους οδηγούς: Κλειστοί κεντρικοί δρόμοι στη Μεταμόρφωση - Οι εναλλακτικές διαδρομές
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης έργων ισχύουν από σήμερα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από σήμερα έως τις 30.11.2022 και κατά τις ώρες 22.00 έως 06.00 της επομένης, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από 27.10.2022 έως 30.10.2022 και τα Σαββατοκύριακα, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Τατοΐου (κατεύθυνση προς Αχαρνές), περιοχής Δήμου Μεταμόρφωσης, από τη συμβολή της με τον κλάδο εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, μέχρι τη συμβολή της με το βόρειο όριο του Έργου Παραχώρησης.

Κατά την παραπάνω διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:

  • Στην κατεύθυνση προς Αθήνα: μέσω του δεξιού κλάδου του αυτοκινητόδρομου ΑΘΕ μέχρι τον Α/Κ Πύρνας.
  • Στην κατεύθυνση προς Αχαρνές: μέσω των οδών Τατοΐου, Οδυσσέως και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Έφτασε η ώρα: Από τον Πειραιά στο αεροδρόμιο με μετρό σε 55 λεπτά - Παραδίδονται άμεσα οι 3 νέοι σταθμοί

Το μετρό της Αθήνας φτάνει στην ολοκλήρωσή του για την μπλε γραμμή, τουλάχιστον ως προς την επέκταση μέχρι τον Πειραιά, ο οποίος θα συνδέεται με το αεροδρόμιο από το λιμάνι μέσα σε μόλις 55 λεπτά.

Εντός Σεπτεμβρίου, μάλιστα, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στους τρεις νέους σταθμούς. Πρόκειται για τους σταθμούς «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», οι οποίοι σύμφωνα με τις προβλέψεις των υπευθύνων, θα αυξήσουν την συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο του μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθεί κατά 23.000 ημερησίως, όπως επίσης αναμένεται μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως, τη στιγμή που υπάρχουν αντιδράσεις για την επόμενη γραμμή.

Το εύρος των συνδέσεων στη διαδρομή Πειραιάς-Αεροδρόμιο

Συνενώνονται λειτουργικά:

  • δύο γραμμές του μετρό (Γραμμές 1 και 3),
  • το λιμάνι,
  • ο προαστιακός σιδηρόδρομος
  • και το τραμ προς Πειραιά (5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμοί).

Τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Μανιάτικα και στον Πειραιά αναμένεται να μειωθούν σημαντικά με την επέκταση της Γραμμής 3 του μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς», που στο σύνολό της περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και 6 νέους σύγχρονους σταθμούς.

Ικανοποιητικά μάλιστα είναι τα πρώτα αποτελέσματα στο κυκλοφοριακό, από τις 6 Ιουλίου 2020, οπότε και παραδόθηκαν προς χρήση στο επιβατικό κοινό οι 3 πρώτοι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια.

Μόλις δοθούν προς χρήση, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται να κοπούν αρκετές λεωφορειακές γραμμές σύνδεσης με τους Δήμους Νίκαιας και Κορυδαλλού, οι οποίες όπως έγινε και σε άλλες επεκτάσεις, θα μετατραπούν σε διαδημοτικές και τροφοδοτικές προς τους σταθμούς μετρό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share