Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Φωτιά» αποκαλύψεων στην Πολυτεχνειούπολη: Καλούσαν κακοποιούς από την Αλβανία να μείνουν στις εστίες (video)

Διαφήμιζαν τις φοιτητικές εστίες ως το ιδανικό ορμητήριο

2 Οκτωβρίου 2022 20:26
«Φωτιά» αποκαλύψεων στην Πολυτεχνειούπολη: Καλούσαν κακοποιούς από την Αλβανία να μείνουν στις εστίες (video)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε άντρο τρομοκρατίας φαίνεται πως ήθελαν να μετατρέψουν τις εστίες της Πολυτεχνειούπολης τα ηγετικά στελέχη της μαφίας, που είχε κάνει κατάληψη στους χώρους της.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, η μαφία της Πολυτεχνειούπολης καλούσε κακοποιούς από την Αλβανία για να μείνουν στις εστίες, προκειμένου να τις χρησιμοποιούν ως ορμητήριο.

Όπως αποκαλύπτει το MEGA ουσιαστικά, τα ηγετικά στελέχη της μαφίας της Πολυτεχνειούπολης καλούσαν νεαρούς κακοποιούς από την Αλβανία να έρθουν στην Ελλάδα και να προχωρούν σε εγκληματικές ενέργειες με την ασφάλεια της φοιτητικής εστίας, όπου θα διέμεναν.

Ουσιαστικά λοιπόν διαφήμιζαν τις φοιτητικές εστίες ως το ιδανικό ορμητήριο για τους κακοποιούς.

Πώς έφτασαν στο συμπέρασμα οι αρχές

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του MEGA, οι αρχές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από τη σύλληψη ενός 26χρονου Αλβανού για έξι ληστείες πρατηρίων και σουπερμάρκετ, καθώς και μια κλοπή μοτοσικλέτας, αλλά και επικίνδυνες σωματικές βλάβες και άλλα αδικήματα.

Στα εν λόγω αδικήματα φαίνεται να συμμετείχαν και άλλοι δύο – τρεις ομοεθνείς τους που δεν έχουν ακόμα συλληφθεί.

Από την τότε έρευνα είχε διαπιστωθεί πως το ορμητήριο και για εκείνους του κακοποιούς ήταν η Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Μάλιστα, εκεί εντόπισαν και την κλεμμένη μοτοσικλέτα, που αναφέρθηκε παραπάνω.

Από την έρευνα προέκυψε ότι μέλη της συμμορίας ήταν νεαροί από την Αλβανία, οι οποίοι είχαν προσκληθεί από μέλη που είχαν κάνει κατάληψη στη φοιτητική εστία.

Παράλληλα, είχαν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι από τότε υπήρχε μια κεντρική βάση δεκάδων ποινικών που δημιουργούσαν -κατά χρονική περίσταση- διάφορες συμμορίες για να προχωρούν σε ληστείες και στη συνέχεια να επιστρέφουν στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου.

Ακόμα μια εστία στο στόχαστρο;

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, σε εκείνη τη δικογραφία του Ιουλίου του 2022, γινόταν λόγος και για ακόμα φοιτητική εστία, στην οποία δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής έλεγχος.

Σε κάθε περίπτωση, νέα στοιχεία αναμένονται τις επόμενες ημέρες από τις αναλύσεις των κινητών συσκευών των κακοποιών που συνελήφθησαν προσφάτως.

Από αυτά τα κινητά αναμένεται να γίνουν γνωστές άγνωστες διαδικτυακές επαφές, αλλά και οπτικό υλικό που μέχρι στιγμής δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share