Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στην Κοζάνη: Τεράστιες ζημιές στο δημαρχείο Σερβίων που τυλίχθηκε στις φλόγες!

Μεγάλη η καταστροφή με την οροφή του κτιρίου διαλυμένη

2 Οκτωβρίου 2022 09:26
Θρίλερ στην Κοζάνη: Τεράστιες ζημιές στο δημαρχείο Σερβίων που τυλίχθηκε στις φλόγες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια νύχτα θρίλερ ήταν η χθεσινή (1/10) στην Κοζάνη, καθώς οι ζημιές στο δημαρχείο Σερβίων, μετά από μεγάλη φωτιά που διέλυσε την οροφή του κτιρίου, ήταν τεράστιες και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θεωρούνται ανυπολόγιστες.

Σύμφωνα με το Kozanimedia, φέρεται να έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο τμήμα αρχείου στο γραφείο του δημάρχου Χρήστου Ελευθερίου, ενώ σημαντική είναι η καταστροφή που έχουν υποστεί πολύτιμα τουρκικά φιρμάνια και αρχεία.

Ωστόσο, ευτυχώς, φαίνεται πως δεν υπάρχει ζημιά στο χώρο του ληξιαρχείου, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να ζητά από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε άμεση καταγραφή των αντικειμένων αξίας και των εγγράφων που υπήρχαν στο χώρο.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Επίσης ήδη έχει ξεκινήσει το έργο του προανακριτικού τμήματος της Π.Υ. Κοζάνης, με το πιθανότερο σενάριο να θέλει τη φωτιά να ξεκινά από το χώρο του κεντρικού server του Δήμου Σερβίων, ίσως από βραχυκύκλωμα (υπάρχουν μαρτυρίες πως αντιδήμαρχος με ένα ακόμη άτομο εισήλθαν στο χώρο έπειτα από έντονη μυρωδιά καμένου, ώστε να δουν τι συνέβη), με το τελικό πόρισμα (θα διερευνηθεί κάθε ενδεχόμενο), φυσικά, για τα αίτια της φωτιάς να αναμένεται σε αρκετές εβδομάδες από σήμερα.

Τέλος, να σημειωθεί πως ήδη εκφράζεται η αγωνία για την επόμενη μέρα και τη λειτουργία του Δήμου Σερβίων, καθώς και των υπηρεσιών που στεγάζονται στο δημαρχείο, καθώς θα πρέπει να βρεθούν άμεσα διαθέσιμοι χώροι, με μια υπόθεση πρόσφατα να έχει συγκλονίσει την περιοχή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share