Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (2/10)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

2 Οκτωβρίου 2022 07:27
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (2/10)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Κυριακή 2/10! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο, μέσα από την εκπομπή του Open, «Τώρα Μαζί». Την ίδια στιγμή, σοκαριστικές πληροφορίες έρχονται στο φως για τη συμμορία της Πολυτεχνειούπολης.

Καιρός σήμερα 2/10: Δραματική αλλαγή σκηνικού με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και επικίνδυνα ισχυρούς ανέμους - «Καμπάνα» για πολλές περιοχές από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα: Δραματική θα είναι ξαφνικά η αλλαγή του σκηνικού στον καιρό από σήμερα (2/10), με τη θερμοκρασία να πέφτει ύστερα από την προηγούμενη θερμή εισβολή, συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους και βροχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή, στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Στα δυτικά θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 6 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 6 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στην Ήπειρο. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 5 έως 6 μποφόρ, στο Ιόνιο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Από αργά το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται παροδικές νεφώσεις, που όμως στα βόρεια παροδικά θα είναι αυξημένες, με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29-30βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και σταδιακά από δυτικές, 6 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στην Κρήτη έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

«Καμπανάκι» του Αρναούτογλου - Τι μας ζητά να αποφύγουμε

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι θα πρέπει να μην παρκάρουμε τα αυτοκίνητα κάτω από μεγάλα δέντρα, καθώς θα υπάρχουν πολύ ισχυροί βόρειοι – βορεοιδυτικοί άνεμοι. Οι μοτοσυκλετιστές επίσης είναι προσεκτικοί στις ξαφνικές ριπές των ανέμων, υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές με μεγάλη ανομβρία.

«Όπως σας είχα ενημερώσει μέρες πριν από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 (ΔΕΥ -ΠΑΡ 16:45 & 22:00 – Προσοχή στους κατά τόπους (περιοχές με τα πορφυρά χρώματα) πολύ ισχυρούς βόρειους – βορειοδυτικούς ανέμους την Κυριακή 2 Οκτώβρη!!! Δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα και οι μοτοσυκλετιστές προσοχή στις έντονες ξαφνικές ριπές με αυξημένο λογικά και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές όπου η διατηρείται η ανομβρία».

Πού βλέπει επιδείνωση ο Καλλιάνος

Σημαντική επιδείνωση παρουσιάσε ο καιρός το βράδυ του Σαββάτου, με βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας που στη συνέχεια θα επεκταθούν και στα βορειοανατολικά, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και δυτικά τμήματα της χώρας.

Επιμένει για μία ακόμη μέρα η ζέστη στα ανατολικά και νότια. Μπόρες και καταιγίδες στα κεντρικά και δυτικά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 5 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αραιή συννεφιά, με τη θερμοκρασία από 21 – 31 βαθμούς και τους ανέμους στα 5 – 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία από 18 – 28 βαθμούς και οι άνεμοι στα 5 – 7 μποφόρ.

Η εξέλιξη μες στη βδομάδα από τον Μαρουσάκη

Την Κυριακή, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία λόγω του χαμηλού βαρομετρικού από την Ιταλία και θα επηρεάσει για αρχή το Ιόνιο και τα δυτικά.

Προς τη Δευτέρα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα κινηθούν πιο ανατολικά στα νησιά του Αιγαίου ενώ θα υπάρξει και κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου για να έρθουμε σε πιο φυσιολογικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share