Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Νίκο Παππά: Στις 18 Νοεμβρίου ξεκινά η δίκη του στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο πρώην υπουργός αρνείται όσα του αποδίδονται

1 Οκτωβρίου 2022 16:19
Ραγδαίες εξελίξεις με τον Νίκο Παππά: Στις 18 Νοεμβρίου ξεκινά η δίκη του στο Ειδικό Δικαστήριο
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις 18 Νοεμβρίου ανοίγει η αυλαία του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος που σχετίζεται με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Μαζί του στο εδώλιο είναι και ο επιχειρηματίας Ιωάννης Καλογρίτσας για συνέργεια στο αδίκημα, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι με προτροπή του τότε Υπουργού συμμετείχε στον διαγωνισμό και ότι με την καθοδήγησή του υπεγράφη εικονική σύμβαση με το λιβανέζικο όμιλο CCC, ώστε να εξασφαλιστούν -αρχικά- τα 3 εκατομμύρια της εγγύησης των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.

Όπως έχει καταθέσει ο κ. Καλογρίτσας «ο Νίκος Παππάς ήταν ενορχηστρωτής ενός σχεδίου για να αποκτήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δικό της κανάλι».

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι προέβη στις καταγγελίες, «παρά το γεγονός ότι με καθιστούν ένοχο, για να αποκαταστήσω το όνομά μου και την υπόληψή μου».

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Νίκο Παππά: Στις 18 Νοεμβρίου ξεκινά η δίκη του στο Ειδικό Δικαστήριο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο πρώην υπουργός αρνείται όσα του αποδίδονται.

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Νίκο Παππά: Την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο πρότεινε ο Άρειος Πάγος

Την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προτείνει η Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδηλίνη.

Δείτε επίσης: Το TikTok κατέβασε βίντεο του Αλέξη Τσίπρα να παίζει με παιδιά: Οι λόγοι πίσω από την πρωτοφανή απόφαση

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει επίσης να παραπεμφθεί για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος είχε μιλήσει για εικονική σύμβαση με λιβανέζικο όμιλο προκειμένου να πάρει, αν και δεν είχε τις προϋποθέσεις μία από τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει ρόλο οργανωτή στο Νίκο Παππά, αναφέροντας ότι εκείνος έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share