Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πανελλαδικός θρήνος: Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας!

Έφυγε σε ηλικία 85 ετών

1 Οκτωβρίου 2022 10:17
Πανελλαδικός θρήνος: Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμη ένας σπουδαίος του καλλιτεχνικού κόσμου δε βρίσκεται κοντά μας, αφού σε ηλικία 85 ετών απεβίωσε ο Σταμάτης Κόκοτας, που έγραψε ιστορία στο ελληνικό τραγούδι.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής διακομίστηκε τις προηγούμενες ημέρες εσπευσμένα στο Ασκληπιείο Βούλας έπειτα από αδιαθεσία που ένιωσε και παρόλο που στην αρχή η κατάσταση της υγείας του έδειχνε να μην εμπνέει ανησυχία τελικά κατέληξε σήμερα σε ηλικία 85 ετών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Βούλας και παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Αυτός ήταν ο Σταμάτης Κόκοτας

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής. Υπήρξε δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share