Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (1/10)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

1 Οκτωβρίου 2022 07:34
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (1/10)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Σάββατο 1/10! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο, μέσα από την εκπομπή του Open, «Τώρα Μαζί». Την ίδια στιγμή, στα ελληνοτουρκικά το «θερμόμετρο» ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο.

Καιρός σήμερα 1/10: Οκτώβρης με σκληρό «κοκτέιλ» βροχών και ανόδου της θερμοκρασίας - Συναγερμός για απότομες αλλαγές από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα: Για λίγο ακόμη φαίνεται πως στην χώρα μας θα έχουμε... καλοκαίρι, αν κρίνουμε από τον ανεβασμένο υδράργυρο, ωστόσο την ίδια ώρα τα φαινόμενα δε θα λείψουν σήμερα (1/10) σε αρκετές περιοχές.

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια για το Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα στα βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ, τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις νυχτερινές ώρες στη δυτική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ, τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα πυκνώσουν και τη νύχτα στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 33 και κατά τόπους έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι έως 6 μποφόρ, στα ανατολικότερα τμήματα βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 και τοπικά στην Κρήτη έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ, στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Η απότομη αλλαγή που προαναγγέλλει ο Αρναούτογλου

Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού το Σάββατο, αλλά θα έχουμε και βροχές. Ειδικότερα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα έχουμε αραιές συννεφιές από το πρωί και κατά μήκος των συνόρων θα έχουμε και κάποιες παροδικές βροχές.

Ανατολικά και νότια της χώρας θα έχουμε ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι και μετά η θολούρα θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο. Μπόρες θα έχουμε στο βόρειο Ιόνιο, ενώ το βράδυ η αστάθεια θα ενταθεί στη ΒΔ Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις κυρίως όμως θα είναι νοτιάδες. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα και στα κεντρικά στους 35 βαθμούς. Στην Κρήτη επίσης στους 35, στο Ιόνιο στους 32 και στο Αιγαίο στους 30 με 32 βαθμούς.
σείστηκε το ηρώδειο

Στην Αττική ηλιοφάνεια από το πρωί αλλά και λίγες αραιές συννεφιές. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ήλιος από το πρωί και κατά τη διάρκεια της ημερας τα σύννεφα θα πυκνώνουν. Το βράδυ στα ορεινά θα έχουμε και κάποιες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Την Κυριακή νέο πέρασμα από συννεφιά με τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία στους 30 βαθμούς στα κεντρικά, στους 27 στο Ιόνιο.

Τη Δευτέρα στα βόρεια ίσως βρέξει τοπικά με τους ανέμους να είναι πλέον βόρειοι άνεμοι. Η θερμοκρασία στους 29 στα κεντρικά και στα δυτικά στους 27.

Την Τρίτη λίγα σύννεφα τοπικά αυξημένα σε συγκεκριμένες περιοχές όπου αναμένονται λίγες βροχές. Η θερμοκρασία στους 27 στα κεντρικά και στους 26 στο Ιόνιο.

Την Τετάρτη βροχές τοπικές ίσως έχουμε στην βόρεια Εύβοια και στις Σποράδες. Η θερμοκρασία στους 24 βαθμούς στα κεντρικά.

Θερινό σκηνικό για τον Καλλιάνο

Αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο, αφού στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Αραιή συννεφιά μέσα στη μέρα αναμένεται σε Επτάνησα, δυτική Στερεά, Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη η οποία όμως δε θα επηρεάσει σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα κυριαρχήσει ο ήλιος, με τη θερμοκρασία από 20 – 33 βαθμούς και τους ανέμους στα 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία από 1- 29 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 4 μποφόρ.

Από πότε να περιμένουμε τα χειρότερα σύμφωνα με τον Μαρουσάκη

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, το Σάββατο θα είναι μια πολύ ζεστή μέρα με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 34 με 35 βαθμούς, με πολλή υγρασία και τοπικές ομίχλες.

Την Κυριακή ωστόσο, ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία λόγω του χαμηλού βαρομετρικού από την Ιταλία και θα επηρεάσει για αρχή το Ιόνιο και τα δυτικά.

Προς τη Δευτέρα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα κινηθούν πιο ανατολικά στα νησιά του Αιγαίου ενώ θα υπάρξει και κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου για να έρθουμε σε πιο φυσιολογικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share